HB Køge – Fredericia

HB Køge 0 - 0 Fredericia
15 mar 2015

Når to koncepthold som HB Køge og FC Fredericia mødes plejer det at være nogle tætte jævnbyrdige opgør, hvor spillet aldrig rigtig bliver forløst. Typisk bliver det opgør uden ret mange mål og det skulle også være tilfældet i dagens premierekamp i forårsturneringen i 1. division på Herfølge Stadion. 0-0 blev også resultatet i den første kamp mellem de to hold i denne sæson i Jylland.

Der var to debutanter i HB Køges startopstilling og et comeback. Kristoffer Munksgaard og Jonas Thomsen var med fra start på HB Køges midtbane og begge viste lovende takter, mens Delphin Tshiembe var blevet placeret på højre back i dagens kamp. Han har ikke spillet siden han blev skadet i efterårets første kamp. 

Det var HB Køge der lagde trykket på FC Fredericia og det virkede som om de sort/blå stribede spillere var hurtigere på bolden og virkede generelt hurtigere og fysisk stærkere end østjyderne. FC Fredercia var til gengæld kommet til Herfølge for at spille med mange mand bag bolden og “leve” på omstillinger og satse 100 procent på de dødbolde de fik i løbet af kampen. En opskrift de tidligere har haft held med mod HB Køge. 

 

Efter 5 minutter plaffede debutant Munksgaard bolden på overliggeren. Bolden nærmest dykkede ned på overliggeren, men heldet var ikke med HB Køge og Munksgaard i den situation. 

 

Den næste mulighed til HB Køge måtte de 947 tilskuere vente yderligere 14 minutter på. Efter to hjørnespark til HB Køge fyrer Sylvester Seeger-Hansen af på en returbold udenfor feltet, men den ryger ved siden af. Derudover var det småt med oplagte chancer til hjemmeholdet på blokken, og slet ikke til udeholdet i første halvleg. 

I anden halvleg var mønsteret det samme. Det var HB Køge der forsøgte og forsøgte at nedbryde det jydske forsvar. Det er hjemmeholdets opgave at finde de få sprækker der er i en kompakt forsvarsmur, men det lykkedes aldrig at spille sig frem til de helt åbne chancer. Der var en masse lige ved og næsten forsøg og efterhånden som kampen blev gammel, var det vigtigt for HB Køge at lukke af for en tilfældig mulighed til jyderne, så de højest ufortjent kunne tage hjem med de tre point. Det lykkedes heldigvis og det er absolut positivt at HB Køge formåede at holde nullet. 

 

Efter 74 minutter kom Frederik Due på skovtur og det blev vakst opfattet af en Fredericia spiller som udefra prøver at placere bolden i mål, men heldigvis var Søren Henriksen nået tilbage og parerer til hjørnespark med hovedet. 

 

Jacob Thychosen fra Fredercia sparkede Sylvester Seeger-Hansen ned efter 78 minutter, og han var heldig at nøjes med en advarsel. Frisparket fik HB Køge ikke rigtig noget ud af.

Syv minutter før ordinær tid havde Sune Kiilerich fra FC Fredericia et lumsk spark fra venstre side af feltet som brækkede i luften og Frederik Due fik pareret bolden med en fod ud i feltet, men heldigvis var der ingen jyder til at sparke returbolden ind. 

I de sidste minutter forsøgte HB Køge at lægge et tungt sidste pres for at beholde de tre ellers velfortjente point og fik tilspillet sig en del hjørnespark, men det lykkedes aldrig at få prikket bolden over stregen. 

 

HB Køge sendte yderligere to debutanter på banen i anden halvlegs slutfase. Sami Kamel kom ind og forsøgte med sin hurtighed at løbe i dybden men uden succes og i de døende sekunder kom også Rafandah Abu Bakr ind.

 

Det var HB Køges tredje 0-0 kamp i denne sæson på hjemmebane. De første var mod AGF og AB og skal det lykkes for HB Køge at score et mål mod FC Fredercia har de chancen i forårsturneringens sidste kamp hvor de møder jyderne på udebane.  

 

Mål

0-0 

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Delphin Tshiembe

Søren Henriksen

Casper Grønn

Kristian Pedersen

Rasmus Nielsen

Kristoffer Munksgaard

Jonas Thomsen

Sylvester Seeger-Hansen

Philip Zinckernagel

Brandão

 

Udskiftninger

Nikolaj Hansen ind // Brandão ud (66.)

Sami Kamel ind // Rasmus Nielsen ud (80.)
Radanfah Abu Bakr ind // Philip Zinckernagel ud (90.+)

 

Tilskuertal

947 tilskuere på Herfølge Stadion