HB Køge – Fredericia

HB Køge 2 - 2 Fredericia
10 jun 2020 - 17:00Capelli Sport Stadion

Tilskuerne var onsdag aften tilbage på Capelli Sport Stadion for første gang siden november sidste år. 500 i alt måtte lukkes ind, og i det tal finder man blandt andet både spillere, trænere og dommere. Det var skønt igen at mærke suset fra lægterne, og på grønsværen var HB Køges spillere klar fra start og opsatte på at vise, at der kan præsteres på et højere niveau end tilfældet har været i de første kamp efter genstarten af dansk fodbold.

Og HB Køge kom flyvende ud af starthullerne. Der var ild i øjnene, bid i tacklingerne og masser af energi. Cheftræner Auri havde skiftet på seks pladser i startopstillingen i forhold til weekendens kedelige 2-1-nederlag i Næstved. Magnus Häuser var tilbage efter karantæne, og så var Stephan Petersen, målscoreren fra Næstved-kampen, tilbage i startopstillingen igen. Og netop de to stod bag opspillet til den lynscoring som Martin Koch Helsted chippede ind efter bare halvandet minut. Stephan Petersen sendte Häuser mod baglinjen, og med en hård, flad bold ramte han Martin Koch Helsted, der i fuld fart nåede bolden for snuden af Fredericiakeeper Alexander Nybo. Flot scoring, og stor jubel på tilskuerpladserne.

HB Køge spillede en fin kamp og kom frem til flere fine muligheder. En af de større tilfaldt store, stærke Effiong Nsungusi, der fik sin første startplads, og som leverede en rigtig god præstation i front med Martin Koch Helsted, men Effiong missede sin afslutning da han kom alene igennem.

I HB Køges defensiv havde man i store dele af kampen fint styr på Fredericias offensiv, men efter 34 minutter fik gæsterne for meget plads, og så var Victor Torp pludselig fri, og kunne fra kanten af feltet udplacere Kevin Mendoza.

HB Køge var dog alligevel tæt på en pauseføring, men Martin Koch Helsted fik ikke ram på bolden da bolden noget overraskende nåede hele vejen gennem feltet og til bageste stolpe.

Efter pausen tog Fredericia en hurtig føring da Agon Mucolli var først over en løs bold i feltet, og resolut sparkede læderkuglen i nettet uden chance for Kevin Mendoza.

Det var en våd klud i hovedet på et stærkt fightende hjemmehold, men HB Køge kæmpede sig tilbage i kampen, og pressede i flere sekvenser Fredericia langt tilbage på banen. I en af disse perioder opfangede indskiftede Jubril Adedeji en afslutning fra Martin Vingaard, vendte rundt på en tallerken og placerede bolden uden for Andreas Raahauges rækkevidde. Raahauge havde ved pausen afløst Alexander Nybo, der ikke kunne fuldføre kampen på grund af et sammenstød med Effiong Nsungusi tidligt i første halvleg.

Fem minutter før tid lignede det et straffespark til HB Køge da Effiong Nsungusi, øjensynligt blev hevet omkuld i feltet. Trods appeller og protester så var dommerens fløjte noget overraskende tavs. Det kunne ellers have været et drømmecomeback mod et af rækkens tophold, men HB Køge måtte nøjes med 2-2 i kampen mod Fredericia, men HB Køge-spillerne kunne tage fra kampen med oprejst pande og stolthed over den bedste indsats efter genstarten af fodbolden.

HB Køge – Fredericia // 2 – 2

1-0 // Martin Koch Helsted (2.)

1-1 // Victor Torp (34.)

1-2 // Agon Mucolli (49.)

2-2 // Jubril Adedeji (77.)

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Mark Gundelach

Jean Claude Bozga

Magnus Wørts

Christian Overby

Stephan Petersen

Martin Vingaard

Magnus Häuser

Marius Elvius (U)

Effiong Nsungusi Jnr.

Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Jubril Adedeji ind // Marius Elvius ud (62.)

Mathias Høst ind // Christian Overby ud (62.)

Liam Jordan ind // Stephan Petersen ud (82.)

Jakob Johansson ind // Martin Koch Helsted ud (82.)

Tilskuertal

400 tilskuere på Capelli Sport Stadion