HB Køge – Fremad Amager

HB Køge 3 - 1 Fremad Amager
25 aug 2019 - 14:00Capelli Sport Stadion

HB Køge leverede en stærk indsats og fulgte op på midtugens 3-2’er i Roskilde med en ny sejr. Denne gang 3-1 over Fremad Amager hjemme på Capelli Sport Stadion.

Cheftræner Morten Karlsen havde foretaget to ændringer i startopstillingen. I bagkæden var Jean Claude Bozga tilbage ved siden af Matthew Briggs, og offensivt var onsdagens matchvinder Liam Jordan tilbage i start-11’eren i stedet for Jakob Johansson.

HB Køge lagde bedst ud, og satte sig hurtigt på kampen. Det kastede en del halve chancer af sig i kampens indledning med afslutninger til både Stephan Petersen, Martin Koch Helsted og Jean Claude Bozga, mens gæsterne omvendt ikke for alvor truede Kevin Mendozas mål i den anden ende.

Men efter tyve minutter var Fremad Amager dog langt fremme på banen, og med højt pres lykkedes gæsterne med at opsnappe en fejlaflevering og hurtigt slå til. 0-1.

Målet rystede HB Køge i de følgende minutter, men ikke mere end at der efter 29 minutters spil var udlignet. Tobias Christensen viste glimrende boldbehandling, bragte bolden godt fremad, satte et par mand og sendte så læderkuglen mellem to forsvarere ind til Liam Jordan, der med venstrebenet hakkede udligningen i mål. Flot, flot scoring.

Kort før pausen kom HB Køge så for alvor ovenpå. Topscorer Martin Koch Helsted var kvik og opfangede hurtigt, at Stephan Petersen havde planer om at sende en bold i dybden. HBK-angriberen løb fra Fremad-forsvaret, og sparkede køligt bolden i mål. Femte sæsonscoring af HB Køges all-time topscorer.

I anden halvleg kom Fremad Amager bedst ud af starthullerne. De var i hvert fald mest på bolden i kampens indledning, men HB Køge arbejdede sig hurtigt til overtaget igen, og ti minutter efter pausen blev en pågående Stephan Petersen nedlagt i feltet. Straffespark, og en god mulighed for HB Køge til at bringe sig afgørende i front.

Desværre var Tobias Christensens afslutning læst af Nicklas Dannevang, og derfor blev det ved 2-1.

HB Køge knoklede dog videre, og et par muligheder opstod, hvor især Christian Overbys drøn fra distancen ikke manglede mange centimeter fra at var inden for målrammen.

Med 25 minutter tilbage af kampen blev Jubril Adedeji sendt i aktion i stedet for Liam Jordan, og den engelske offensivspiller skulle kun bruge en håndfuld minutter før han havde en afgørende fod med i kampens sidste scoring. HB Køge spillede bolden rundt på kanten af Fremad Amager-feltet og Martin Koch Helsted sendte til sidst bolden ud til Adedeji, der snørrede sin direkte modstander og fra baglinien sendte et fladt indlæg ind foran mål, hvor gæsternes Nemanja Cavnic hårdt presset rettede bolden af og scorede i eget net.

I kampens sidste tyve minutter kørte HB Køge sejren fint i hus. Gæsterne var godt nok meget på bolden, og HB Køge stod dybt i kampens afslutning, men med hurtige og boldsikre folk som Tobias Christensen og Jubril Adedeji så var HB Køge også hele tiden en trussel den anden vej.

Det blev ved 3-1, og dermed noterer HB Køge sig for den anden sejr på en uge, og den første på hjemmebanen i denne sæson.

HB Køge – Fremad Amager // 3 – 1

0-1 // Sven Blummel (20.)

1-1 // Liam Jordan (29.)

2-1 // Martin Koch Helsted (40.)

3-1 // Nemanja Cavnic, selvmål (68.).

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Mark Gundelach

Jean Claude Bozga

Matthew Briggs

Christian Overby

Stephan Petersen

Magnus Häuser

Martin Vingaard

Liam Jordan

Tobias Christensen

Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Jubril Adedeji ind // Liam Jordan (64.)

Mathias Høst ind // Christian Overby ud (70.)

Oliver Sonne ind // Stephan Petersen ud (83.)

Tilskuertal

904 tilskuere på Capelli Sport Stadion