HB Køge – Fremad Amager

HB Køge 0 - 1 Fremad Amager
15 jul 2020 - 19:00Capelli Sport Stadion

Onsdag aften var et karantæneramt HB Køge-hold i aktion på hjemmebane for første gang siden holdet tirsdag aften – uden at spille – sikrede sig overlevelse i NordicBet LIGAEN.

Anfører Martin Vingaard, højreback Mark Gundelach og kantspilleren Stephan Petersen, tre af de absolut mest rutinerede spillere, sad alle ude med karantæne, og Auri Skarbalius havde derfor rystet posen en smule.

HB Køge lagde fint ud og kom allerede efter fem minutter frem til en kæmpe chance, som 100-kampsjubilar Martin Koch Helsted desværre fik sendt snert over mål med venstreskøjten. Det var tæt på en tidlig føring, og der gik da også et sus igennem tilskuerrækkerne da afslutningen blev banket af sted.

I den anden ende skulle Fremad Amager vise sig at være uhyre effektive. På holdets første mulighed lykkedes det nemlig Markus Bay at få sendt bolden i mål efter et hjørnespark.

HB Køge havde bolden meget, men gæsterne stod godt og efterlod kun sjældent åbninger i bagkæden. Det betød at HB Køge spillede bolden meget rundt, men at Auris tropper havde svært ved at skabe målchancer. En af de helt store, der blev skabt, tilfaldt Martin Koch Helsted, der selv vandt bolden, afleverede ud på venstrekanten for hurtigt at søge plads i feltet. Læderkuglen kom retur, men sparket – denne gang med højrefoden – sneg sig lidt snert over målrammen, som Kochs første afslutning i kampen.

I anden halvleg var billedet det samme. Bolden blev spillet meget rundt, og selvom der blev fightet godt, så var det ikke mange gange, at man for alvor fik spillet sig forbi Fremad Amager-defensiven. Enkelte gange lykkedes det, men hver gang lykkedes det alligevel gæsterne at afvise.

Mod slutningen af kampen blev der givet spilletid til et par af HB Køges egne, unge U19-spillere. Casper Jørgensen fik sin første NordicBet LIGA-optræden, mens Christian Toftdahl blev skiftet ind til sin anden. Og netop de to var i kampens sidste minutter tæt på at sikre HB Køge en udligning. På baglinien kæmpede Toftdahl og fik sendt bolden ind i feltet til Casper Jørgensen, der sparkede bolden i nettet i det lange hjørne. Desværre havde linievogteren sekunder forinden markeret for, at bolden havde været over baglinien, og “målet” blev derfor vekslet til et hjørnespark.

Mål kom der ikke flere af, og dermed kunne formstærke Fremad Amager tage sin fjerde sejr i de seneste fem kampe, mens HB Køge skuffede måtte sande, at det ikke blev til den tredje hjemmmesejr på stribe.

Der resterer to kampe af sæsonen. På søndag den 19. juli spiller HB Køge på udebane mod Skive, mens det lørdag den 25. juli på hjemmebane går løs mod Næstved Boldklub i sæsonens sidste kamp.

 

HB Køge – Fremad Amager // 0 – 1

0-1 // Markus Bay (11.)

 

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Oliver Sonne

Jean Claude Bozga

Marian Huja

Mathias Høst

Marius Elvius

Magnus Wørts

Magnus Häuser

Jubril Adedeji

Liam Jordan

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Effiong Nsungusi Jnr. ind // Liam Jordan ud (59.)

Jakob Johansson ind // Jubril Adedeji ud (59.)

Casper Jørgensen ind // Magnus Wørts ud (70.)

Christian Toftdahl ind // Marius Elvius ud (77.)

 

Tilskuertal

400 tilskuiere på Capelli Sport Stadion