HB Køge – Hobro

HB Køge 0 - 2 Hobro
14 okt 2013

Da HB Køge og Hobro senest mødtes vandt det nordjyske mandskab med 2-1 efter at have været bagud med 0-1 indtil et kvarter før tid. I den kamp kom NordicBet Ligaens tophold flyvende ud af starthullerne, og det gjorde de også mandag aften på SEAS-NVE Park i sæsonens andet indbyrdes møde mellem de to hold.

 

Allerede efter to minutter måtte Frederik Due i HBK-målet diske op med en fin redning, men seks minutter senere var Due chanceløs da Hobros offensivspiller Kasper Fisker bragede et frispark utageligt ind i målhjørnet. Øv for en indledning på den kamp der skulle sikre, at HB Køge stadig ville have et nogenlunde tag i rækkens absolut øverste lag.

 

Efter målet trak gæsterne sig lidt tilbage på banen, hvilket betød at HB Køge endte med at dominere spillet på banen. Det blev dog alt for sjældent farligt foran Hobro-målet selvom der da var chancer.

 

Sytten minutter var spillet da HB Køge fik et mål annulleret da der blev begået frispark i forbindelse med det forudgående hjørnespark, og i halvlegens sidste ti minutter havde både Vito Hammershøy-Mistrati og Anders Kaagh friske forsøg fra distancen efter henholdsvis en hurtig omstilling og et frispark.

 

Den spilmæssige dominans blev endnu mere udtalt i anden halvleg, der blot var halvandet minut gammel da det første gang brændte på foran gæsternes mål. Netop indskiftede Anders Nielsens indlæg fra baglinien blev dog ekspederet væk af et hårdtarbejdende og solidt Hobro-forsvar, der kæmpede alt hvad de har lært.

 

Hobro-forsvaret måtte dog se til da HB Køges bedste mulighed tilfaldt Lee Rochester Sørensen, der dog måtte se sit glimrende forsøg prelle af på overliggeren, men returbolden fik de sendt væk inden en ny farlig situation opstod.

 

Mod slutningen af opgøret satsede HB Køge offensivt i jagten på den udligning, der ville have været fuldt fortjent. Det blev til debut til Jannik Skov Hansen, der kom ind på den ene kant, mens angriberen Sebastian Krogdahl erstattede forsvarsspilleren Søren Henriksen i kampens sidste hektiske kvarter.

 

Her pressede HB Køge gæsterne i bund, og selvom det blev til chancer – blandt andet til Sebastian Krogdahl – så gik det som det ofte går når et hold satser alt i jagten på en udligning; gæsterne slog en hurtig kontra og her kunne Mads Hvilsom score bag Frederik Due da han slap alene igennem fra midterlinien.

 

Opgøret var kampen igennem en hård fight fra begge mandskabers side. Hele otte gule kort blev uddelt undervejs i en kamp, hvor tacklingerne var mange og det polerede fodboldspil ikke var så poleret endda.

 

Mål

0-1 // Kasper Fisker (8.)

0-2 // Mads Hvilsom (90.)

 

Advarsler, HB Køge

Eddi Gomes, Søren Henriksen, Simon Richter, Morten Karlsen og Anders Nielsen

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Simon Richter

Søren Henriksen

Eddi Gomes

Thobias Ndungu

Vito Hammershøy-Mistrati

Morten Karlsen

Delphin Tshiembe

Lee Rochester Sørensen

Anders Kaagh

Jeppe Kjær

 

Udskiftninger

Anders Nielsen ind // Thobias Ndungu ud (46.)

Jannik Skov Hansen ind // Lee Rochester Sørensen ud (65.)

Sebastian Krogdahl ind // Søren Henriksen ud (76.)

 

Tilskuertal

1.203 tilskuere på SEAS-NVE Park