HB Køge – Hoffenheim

HB Køge 1 - 2 Hoffenheim
09 dec 2021 - 18:45Capelli Sport Stadion

To straffespark kostede dyrt for HB Køge

Af Per Møller

HB Køges kvindeligahold spillede onsdag aften den sidste hjemmekamp på Capelli Sport Stadion i kalenderåret 2021.

Opgøret var mod TSG 1899 Hoffenheim fra den tyske Frauen Bundesliga i femte spillerunde i Gruppe C i UEFA Women’s Champions League.

De to hold gav de 912 tilskuere en lige og jævnbyrdig kamp, hvor de tyske gæster havde langt det meste af spillet, men hvor HB Køge holdet gav alt hvad holdet havde i sig for at få tjent det første point i gruppespillet – og tage revanche for 0-5 nederlaget i premierekampen i Hoffenheim for lidt over to måneder siden.

Efter en start hvor de to hold hinanden an, med tyskerne i solid boldbesiddelse og hvor hjemmeholdet havde vanskeligt ved at få bolden ud af egen banehalvdel, kom kampens første chance – og den tilfaldt HB Køge.

Efter et flot opspil iscenesat af Kelly Fitzgerald, Maddie Pokorny og Emma Færge fik sidstnævnte sendt bolden ind foran mål, hvor Cecilie Fløe pludselig befandt sig alene med den tyske keeper Martina Tufekovic, der dog flot fik afværget forsøget til hjørnespark.

Blot et minut senere, i kampens 9. minut, kom kampens første scoring. Kelly Fitzgerald, der efter kampen blev kåret til ”Årets Spiller 2021” i HB Køge, erobrede bolden midt på banen og sendte med en flot, dyb stikning lynhurtige Kyra Carusa alene med målmanden, og Carusa svigtede ikke og bragte HB Køge foran 1-0. HB Køges første føringsmål i gruppespillet – og stor jubel hos de over 900 tilskuere på Capelli Sport Stadion.

TSG 1899 Hoffenheim fortsatte med at dominere kampen, mens HB Køge forsøgte at slå kontra med Cecilie Fløe, Maddie Pokorny og Kyra Carusa – dog uden at det for alvor førte til at true det tyske forsvar.

Fem minutter efter HB Køges føringsmål fik Hoffenheim en fin mulighed for at udligne, da Julie Brand, der kampen igennem var en evig kilde til uro i HB Køges forsvar, blev spillet fri men Kaylan Marckese fik hevet en flot redning ud af ærmet og afværget situationen.

Ti minutter senere brændte det igen på foran HB Køge-målet da to spillere pludselig befandt sig alene med HB Køge-keeperen, men til alt held for Marckese og HB Køge, løb chancen ud i sandet.

Der skulle dog kun gå to minutter før der var bragt balance i regnskabet.

Isabella Obaze begik et lidt klodset straffespark i højre side af HB Køge straffesparksfelt og Nicole Billa scorede sikkert fra 11-meter pletten.

Blot yderligere 10 minutter senere, i kampens 37. minut, pegede den græske dommer Eleni Antoniou igen på pletten. HB Køge forsvar blev fanget i ubalance, og Chantal Hagel slap igennem men blev fældet af Kaylan Marckese. Igen levnede Nicole Billa ikke Køge-keeperen nogen chance, og Hoffenheim kunne gå til pause med en føring på 2-1.

Anden halvleg formede sig som en forholdsvis chancefattig affære, hvor gæsterne fra Hoffenheim koncentrerede sig om at køre sejren hjem, en vigtig en af slagsen inden sidste spillerunde hvor tyskerne fortsat har en, omend meget lille, chance for at overhale Arsenal FC når de to hold slutter grundspillet af mod hinanden i Hoffenheim. Men det kræver en meget sikker tysk sejr for at denne kabale skal gå op for dem.

HB Køge jagtede en udligning, men havde vanskeligt ved for alvor at trænge gennem til muligheder for at skabe chancer mod det velspillende og fysisk stærke tyske mandskab.

Et kvarters inde i anden halvleg burde HB Køge være tilkendt et straffespark for hands – men fløjten forblev tavs fra den græske dommer.

Det hele endte med en tysk sejr på 2-1. Trods nederlaget kunne HB Køge forlade banen med oprejst pande. Indsatsen var absolut godkendt. Indstillingen og viljen til at gå på banen og yde maksimalt var forbilledlig. Men desværre rakte det ikke til point mod et stærkt tysk hold.

HB Køge har i de tre hjemmekampe i gruppe C mod FC Barcelona, Arsenal FC og Hoffenheim givet holdets mange fans, der bare er blevet flere og flere som sæsonen er skredet frem – nogle unikke oplevelser på Capelli Sport Stadion mod tre af sværvægterne i europæisk kvindefodbold.

Og de i alt fire UEFA kampe (kvalifikationskampen mod Sparta Prag i september) har til sammen trukket mere end 6.000 tilskuere til Capelli Sport Stadion. Det er fantastisk – tak for opbakningen og for den fantastiske stemning der er blevet skabt på stadion skal lyde til alle.

Champions League hymnen er fire gange lydt ud over stadion i Køge – det glæder vi os alle til forhåbentligt at kunne opleve igen til efteråret 2022.

Nu kan HB Køgeholdet se frem til den sidste opgave i 2021 – udekampen mod Europamestrene fra FC Barcelona onsdag den 15. december kl. 21.00.

Herefter venter en yderst velfortjent jule- og nytårspause.

Tak for en rigtig flot sæson 2021.

HB Køge – TSG 1899 Hoffenheim // 1-2 (1-2)

1-0  // Kyra Carusa (9. minut)

1-1// Nicola Billa (27. minut)

1-2 // Nicola Billa (38. minut)

 

HB Køge opstilling: (5-4-1)

Kaylan Mackese
Emma Færge
Maria Uhre Nielsen
Selma Svendsen
Isabella Obaze
Signe Markvardsen
Maddie Pokorny
Kelly Fitzgerald
Sarah Jankovska
Cecilie Fløe
Kyra Carusa

Udskiftning:

Maria Uhre Nielsen ud // Sofie Hornemann ind // (90. minut) 

912 tilskuere på Capelli Sport Stadion.

__________________________________________________________________________________________

HB Køge skulle i dag spille dette års sidste UEFA Champions League-kamp på hjemmebane mod de tyske gæster fra Hoffenheim. Det var også et tændt HB Køge-hold, der gik på banen. På jagt efter de første point ved gruppespillet i Champions League.

Efter syv minutters spil brød Cecilie Fløe spillet på midten af banen og fik flot sendt anfører Kyra Carusa i dybden. Den irske landsholdsspiller drev bolden mod keeperen og sendte den sikkert mod det fjerneste hjørne til 1-0. Flot mål af HB Køge, der fra start af lukrerede på disse omstillinger.

Herefter satte Hoffenheim sig på spillet, men uden for alvor at blive rigtig farlige. HB Køge viste i periode også tænder på omstillingerne. Her var især Kyra Carusa og Cecilie Fløe farlige, når de kombinerede sammen.

Som halvlegen skred frem kom Hoffenheim dog frem til mere. Særligt når tyskerne fik kombineret foran HB Køges felt blev de farlige. Efter 25 minutter gik det galt, da Obaze kom for sent i en tackling og begik straffespark. Det tog Nicole Billia sig af og scorede sikkert. Dermed stod det igen helt lige mellem de to hold.

Efter 36 minutter fik Hoffenheim igen straffespark, da Kaylan Marckese kom forsent i sit indgreb. Igen stod Nicole Billa klar ved pletten og scorede til 1-2. Det forblev også resultatet, da de to hold gik til pause efter en halvleg, hvor HB Køge kom foran, men desværre måtte indkassere to mål på straffespark.

Anden halvleg var en mere chancefattig affære. Hoffenheim overlod lidt af inititativet til HB Køge, der skulle forsøge at komme længere frem på banen. Det blev dog ikke til de store chancer de første 20 minutter, hvor ingen af holdene rigtig kom frem til noget.

Som halvlegen skred frem forsøgte HB Køge at etablere et pres for at få udligningen i hus. Særligt Emma Færge kom længere frem på banen, hvor hun kom til en del indlæg. Det forblev dog lige ved og næsten for HB Køge, der tabte årets sidste hjemmebanekamp i UEFA Womens Champions League med 1-2.

Kelly Fitzgerald sagde efter kampen:

“Lige nu er jeg lidt skuffet. Det her var vores bedste mulighed for point, men vi mangler bare den sidste skarphed. Vi dummer os to gange og får ikke scoret på vores chancer. Så jeg er lidt skuffet lige nu. Men når det er sagt, så er jeg også stolt over, hvor meget vi har udviklet os som hold. Vi går fra at blive spillet ud af banen i den første kamp mod Hoffenheim, til at spille helt lige op med dem i dag. Så det skal vi være stolt over, selvom vi er skuffede nu”.

HB Køge spiller den sidste kamp ved gruppespillet i UEFA Champions League i næste uge, når man møder de forsvarende mestre fra FC Barcelona på udebane.

Tilskuertal: 916