HB Køge – Kolding IF

HB Køge 1 - 0 Kolding IF
23 jun 2020 - 18:30Capelli Sport Stadion

Stadionuret nærmede sig de 92 minutter, og med de annoncerede tre minutters tillægstid lignede det hele en 0-0-forestilling, men så slog HB Køge til. Indskiftede Effiong Nsungusi sendte bolden ind mod fjerneste stolpe, hvor ligeledes indskiftede Jubril Adedeji stormede fremad i for at nå bolden inden Kolding-forsvareren Morten Hansen.

Adedeji nåede ikke bolden, men til gengæld blev han sendt til tælling af en flagrende albue. Gult/rødt til Morten Hansen og straffespark til HB Køge i de absolut døende sekunder af HB Køges hjemmekamp mod Kolding. Og som så mange gange før, stillede topscorer Martin Koch Helsted sig klar ved bolden, som han køligt og med stor overbevisning sparkede i kassen bag Frederik Ibsen, der var gæsternes bedste på dagen.

Forud var gået tæt på 92 minutter, hvor tilskuerne var vidner til en fin fodboldkamp, og med den rette energi og den mentale tilstand, som har været et tema siden det kedelige 1-2-nederlag ude mod Næstved for tre ugers tid siden. Siden har HB Køge steppet op, og har leveret fine indsatser, men alligevel manglet den afgørende held og dygtighed til at få afgjort kampene til deres fordel.

Mod Kolding lykkedes det, og det var fuldt fortjent, for flere gange undervejs i kampen brændte det på foran Kolding-målet, mens HB Køges defensiv i den anden ende i langt det meste af kampen havde fint styr på gæsternes offensive indslag, omend Kevin Mendoza i målet også et par gange måtte vise sin klasse.

Sejren lunede gevaldigt i HB Køge-lejren, der nu kan sætte tre vigtige point ind på kontoen, og forhåbentligt bruge dem til at lægge lidt afstand til bunden inden de to næste kampe mod to af rækkens tophold, Viborg og Vejle.

 

HB Køge – Kolding IF // 1 – 0

1-0 // Martin Koch Helsted, straffespark (90.+3)

Udvisning

Morten Hansen, Kolding IF (90.+2)

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Mark Gundelach

Jean Claude Bozga

Marian Huja

Mathias Høst

Stephan Petersen

Magnus Häuser

Magnus Wørts

Marius Elvius

Tobias Christensen

Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Jubril Adedeji ind // Marius Elvius ud (46.)

Effiong Nsungusi Jnr. ind // Stephan Petersen ud (46.)

Tilskuertal

400 tilskuere på Capelli Sport Stadion