HB Køge – Kolding IF

HB Køge 1 - 2 Kolding IF
16 aug 2019 - 19:00Capelli Sport Stadion

Der var lagt op til et brag af en kamp fredag aften på Køge Idrætspark, hvor sidste uges flotte resultat mod Viborg FF skulle opfølges af en god indsats mod Kolding IF. Stemningen var god og drengene var klar, og 1008 tilskuere havde fundet vejen til tribunepladserne. Således var alle forudsætninger i orden for at få en fremragende start på weekenden.

Mål ud af ingenting

Fra første halvlegs startfløjt var det klart hjemmeholdet, der var mest på. Men i fodbold går det stærkt og efter kun ti minutter fik Kolding IF scoret, da Jeppe Hansen noget pludseligt står helt fri foran Kevin Ray Mendoza i målet. Og selvom vores sidste skanse normalt er hurtig på aftrækkeren, formår han ikke at holde bolden væk. Et utaknemmeligt føringsmål.
De næste nogle-og-tyve-minutter knokler drengene på. Christian Overby leder flot an med en god fight og knokler som besat. Han beholder dog energi nok i tanken til at flugte et indlæg på fremragende vis ind til Martin Koch-Helsted. Men forsøget kommer desværre ikke tæt nok på mål.

Da der rundes 31 spillede minutter er det så igen gæsternes tur til at få en sjælden chance. Og igen opstår den ud af ingenting, da Morten Hansen på kanten af feltet hamrer til bolden og med stolpens hjælp scorer en klar kandidat til årets mål.

Herefter bliver det igen Martin Koch-Helsteds tur til at komme i centrum. Efter lidt tumult får han bolden ind over mållinjen og selvom hele stadion jubler, er det forgæves. Dagens dommer, Sebastian Friis Aagerup, fløjter for strafbar offside – og det til stor undren for mange. Endnu større undren er der på stadion, da Jakob Johansson kort forinden har fået en advarsel for angiveligt at filme i straffesparksfeltet – noget der ellers lignede et klart straffespark.

Stort spilovertag til HB Køge

I anden halvleg blev det ikke til mange chancer til trods for et stort spilovertag. Hjemmeholdet var klart i mest kontrol, da gæsterne frasagde sig alt initiativet. De hvidklædte jyder stod dybt og ventede i store dele af halvlegen.

Et af lyspunkterne var dog da den nyeste mand i truppen, Matthew Briggs, fik hjemmebanedebut efter en flot figur i tirsdagens pokalsejr mod Toreby-Grænge. Briggs blev skiftet ind efter 64 minutter til fordel for Christian Overby. Jubril Adedeji kom på banen kort inden Briggs og gjorde en flot figur, da han med sine hurtige træk og lette antrit hele tiden dansede på kanten af straffesparksfeltet og Koldings nerver.

Som kampen bevægede sig ind i det sidste kvarter blev det til endnu flere HB Køge-chancer. På langt de fleste af dem stod der Martin Koch-Helsted og det var også tilfældet, da frontangriberen efter 82 minutter kastede sig heroisk ned i et flot indlæg og med pandebrasken sendte bolden på indersiden af stolpen. Men det var ikke nok til at score.

I kampens tredje tillægsminut fik Martin Koch-Helsted reduceret, da han med en flot tæmning fik lagt bolden an til sig selv og bankede den ind i målnettet. En flot scoring, men det hjalp desværre ikke på andet end målscoren. Således endte fredagens jyske besøg med et nederlag til HB Køge og en sejr til gæsterne fra Kolding IF.

 

HB Køge – Kolding IF // 1 – 2

0-1 // Jeppe Hansen (10.)

0-2 // Morten Hansen (31.)

1-2 // Martin Koch Helsted (90.)

 

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Mark Gundelach

Marian Huja

Magnus Wørts

Christian Overby

Martin Vingaard

Magnus Häuser

Tobias Christensen

Liam Jordan

Jakob Johansson

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Jubril Adedeji ind // Martin Vingaard ud (59.)

Matthew Briggs ind // Christian Overby ud (64.)

Stephan Petersen ind // Liam Jordan ud (70.)

 

Tilskuertal

1008 tilskuere på Capelli Sport Stadion, Køge Idrætspark