HB Køge – KoldingQ

HB Køge 3 - 0 KoldingQ
22 maj 2021 - 14:00Capelli Sport Stadion

HB Køges kvinder kom et skridt nærmere mesterskabet

På en råkold pinselørdag tog HB Køges succesrige kvindeligahold endnu et skridt mod det danske mesterskab, da holdet i overværelse af 352 medlevende tilskuere på Capelli Sport Stadion besejrede formstærke Kolding Q med 3-0 efter 1-0 ved pausen. Godt hjulpet på vej af to jyske selvmål.

Sagt med det samme, så var det ikke holdets bedste kamp i forårssæsonen. Det var – specielt i kampens første 20 minutter – tydeligt at der var mange nerver hos HB Køge-spillerne der nu er så tæt på målet.

Holdet sikrede sig som bekendt sidste weekend adgang til UEFA Womens Champions League i næste sæson.

Gæsterne fra Kolding Q der har leveret nogle flotte kampe og resultater den seneste tid, kom bedst i gang med kampen, og havde styr på kampens første 20 minutter, hvor HB Køge for det meste forsøgte at komme ud af det jyske pres med lange bolde, noget man ellers sjældent ser fra Peer Lisdorfs tropper.

Kolding var da også ved at få udbytte af sit overtag i kampens 17. minut hvor den teknisk dygtige og hurtige Emma Hoppe forsøgte sig fra kanten af straffesparksfeltet men HB Køge keeper Kaylan Marckese fik afværget.

HB Køge slap med skrækken og fik mere styr på både nerver og modstander efter at holdet blot syv minutter senere bragte sig foran 1-0 i kampens 25. minut.

Kyra Carusa tog et af sine velkendte ryk ind i feltet fra højre, og hendes forsøg blev rettet af så bolden snød målmand Lene Christensen. Emma Veletanlic blev noteret for selvmålet.

Resten af halvlegen bød på meget spil midt på banen og kun på få målchancer.

Den største tilfaldt gæsterne fra Kolding Q i det 34. minut. Igen efter hurtigt opspil hvor Sofie Hornemann HB Køge målmand Kaylan Marckese hev en fornem redning ud af ærmet og fik drejet boldens bane så den bragede på stolpen. Skuddet fra returbolden havde også retning mod en jysk føring, men Marckese var atter på sin post og fik flot vippet forsøget til hjørnespark.

En flot dobbelt aktion af HB Køge-keeperen – og 1-0 ved pausen.

Efter sidebyttet forsøgte Kolding Q at skaffe sig en hurtig udligning, men HB Køge fik fordoblet føringen i halvlegens 10. minut, da energibundtet Kyra Carusa forfulgte en fremlægning fra Isabella Obaze. I første omgang lignede det en lang bold som ville ende sin rute i hænderne på Kolding-keeperen, men hun fik fejlbedømt bolden og i stedet opsnappede Kyra Carusa bolden og fik sendt den i det tomme mål. 2-0 og stor jubel hos HB Køge-spillerne og hos de fremmødte publikummer.

Blot fire minutter senere blev kampen definitivt afgjort, da Cecilie Buchberg energisk fik afsluttet fra en spids vinkel. Bolden ramte på sin vej Koldings Emma Færge der fik sendt bolden det sidste stykke over stregen.

Resten af kampen kørte HB Køge sejren sikkert i land, og Svanerne er dermed fortsat to points foran Brøndby IF inden de to sidste spillerunder.

Mere spændende afslutning på en fantastisk sæson for nyoprykkerne kan man næsten ikke forestille sig.

Holdets næste opgave er lørdag den 29. maj kl. 14.00 mod FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum, inden den helt store DM-finale venter på Capelli Sport Stadion i Køge lørdag den 5, juni kl. 14.00 – kampen hvor det definitivt afgøres hvem af HB Køge eller Brøndby IF der løber med det danske mesterskab og hvem der må tage til takke med sølvmedaljerne.

For ingen forestiller sig vel at HB Køge sikrer sig førstepladsen allerede førstkommende weekend i Farum – ved selv at nappe tre points og FC Thy Thisted så nogle få kilometer længere sydpå tager point fra Brøndby IF? Det sker næppe begge dele – så lad os bare allerede nu lade op og se frem til guldkampen om mindre end to uger.

Det bliver en festdag af de helt store – den største på stadion i Køge siden Køges herrer i november 1975 sikrede sig DM-titlen mod B.1909.

 

HB Køge – Kolding Q // 3-0

1-0   // Selvmål (25. minut)

2-0   // Kyra Carusa (55. minut)

3-0   // Selvmål (59. minut)

HB Køges startopstilling:

Kaylan Marckese

Julie Nowak

Maria Uhre Nielsen

Selma Svendsen

Isabella Obaze

Cecilie Buchberg

Kelly Fitzgerald

Lærke Niklasson

Lauren Sajewich

Kyra Carusa

Maddie Pokorny

Udskiftning:

Silke Bonnen ind // Maria Uhre Nielsen ud (67. minut)

Stephanie Ribeiro // Lauren Sajewich ud (67. minut)

Nadja Brahe Andersen ind // Maddie Pokorny ud (77. minut)

Fatima Al-Foul ind // Julie Nowak ud (84. minut)

Laura Juul Hansen ind // Lærke Niklasson ud (84. minut)

 

352 tilskuere på Capelli Sport Stadion