HB Køge – Lyngby

HB Køge 1 - 2 Lyngby
09 maj 2014

Med sejre i de to seneste indbyrdes opgør havde HB Køge overtaget mod Lyngby, der fredag aften gæstede SEAS-NVE Park, hvor 1.738 tilskuere var på plads og skabte en god stemning. Og det var da HB Køge der kom bedst fra start.

 

Kampen var således blot fire minutter gammel da Simon Richter tog et imponerende dybdeløb og pludselig var alene igennem mod Lyngby-keeper Lukas Fernandes. Richter vandt den duel da han smart vippede bolden over Fernandes for dernæst at trille bolden i det tomme mål.

 

Gæsterne fra Lyngby lod sig dog ikke ryste, og tyve minutter inde i kampen havnede bolden for fødderne af Lyngbys Bror Blume på kanten af feltet. Blume sparkede til den og sendte bolden ind ved nærmeste stolpe med et tørt hug uden chance for Frederik Due, der altså dermed missede sit fjerde clean-sheet i træk.

 

Kort efter scoringen måtte HB Køges forårstopscorer Anders Kaagh udgå med en skade. Kaagh blev erstattet af Sebastian Krogdahl, der dog ikke for alvor nåede at sætte sit aftryk på kampen før Lyngby bragte sig i front. Målscorer var NordicBet Ligaens topscorer Patrick Mortensen, der smart chippede bolden over Due og ind i nettet.

 

HB Køge havde svært ved at spille sig frem til de helt oplagt chancer før pausen, hvor Lyngby formåede at forhindre HB Køge i at spille op til det niveau som blev vist i sidste spillerundes nulløsning mod Vejle.

 

Efter pausen var der stilstand i en lang periode, hvor det var småt med chancerne. HB Køge kom bedre med i kampen, men havde stadig svært ved at bryde igennem gæsternes stærke defensiv. Som halvlegen skred frem fik HB Køge dog alligevel lagt spillet længere frem på Lyngbys banehalvdel, og kom også frem til et par udmærkede muligheder.

 

Som da Sebastian Krogdahl headede snert over, eller da Eddi Gomes sparkede lige på Lukas Fernandes efter et godt raid fra midt på banen. Også Jeppe Kjær havde en god mulighed og en enkelt appel for et straffespark, der dog ikke blev dømt.

 

Der faldt ikke yderligere scoringer i anden halvleg, og dermed fik HB Køge ikke sejr nummer tre af tre mulige over Lyngby i indeværende sæson.

 

Mål

1-0 // Simon Richter (4.)

1-1 // Bror Blume (21.)

1-2 // Patrick Mortensen (31.)

 

Advarsler, HB Køge

Vito Hammershøy-Mistrati, Anders Nielsen, Morten Karlsen, Philip Zinckernagel og Rasmus Nielsen

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Simon Richter

Søren Henriksen

Eddi Gomes

Anders Nielsen

Sylvester Seeger-Hansen

Vito Hammershøy-Mistrati

Morten Karlsen

Jannik Skov Hansen

Anders Kaagh

Jeppe Kjær

 

Udskiftninger

Sebastian Krogdahl ind // Anders Kaagh ud (25.)

Rasmus Nielsen ind // Jannik Skov Hansen ud (46.)

Philip Zinckernagel ind // Vito Hammershøy-Mistrati ud (61.)

 

Tilskuertal

1.738 tilskuere på SEAS-NVE Park