HB Køge – Lyngby

HB Køge 3 - 3 Lyngby
04 dec 2021 - 13:00Capelli Sport Stadion

HB Køge skulle på denne kolde december dag forsøge at få femte hjemmeabanesejr i træk. Det skulle ske mod Lyngby BK i årets sidste kamp. Det var dog gæsterne fra Lyngby, der kom bedst fra land.

Efter en start med mange dueller og spilstop, så satte Lyngby sig på spillet. Efter 27 minutters spil bragte Lyngbys Petur Knudsen gæsterne i front, da han alene igennem med Snorre forbipasserede keeperen.

Herefter kom HB Køge bedre med. Mandskabet skruede op for viljen, vandt dueller og satte sig på spillet. Det betød også flere god muligheder til HB Køge. Særligt var Mike Jensen flere gang tæt på at blive farlig. Efter 39 minutters spil hev Lyngbys målmand en fremragende redning frem, da han på klods hold stoppede en afslutning fra Marko Stamenic. 

Presset fra HB Køge skulle dog vise sig at blive for stort for Lyngby. Kort efter den store chance til Stamenic var HB Køge igen på spil. Denne gang drev Mike Jensen bolden frem, fandt Emilio Simonsen inde i feltet, der lagde den på tværs til en helt fri Oscar Buch, som kunne sparke bolden i det tomme mål. 

Det betød, at HB Køge gik til pause med stillingen 1-1 efter en god slutning på første halvleg. Efter pausen gik det stærkt. Allerede efter blot et minut fik HB Køge tilkendt et straffespark. Her stod Pierre Larsen klar til at eksekvere, men han måtte se Lyngbys Frederik Ibsen hive en flot redning frem. 

Allerede et minut efter det brændte straffespark, så sendte Eddi Gomes med en følt inderside Joachim Rothmann i dybden. Han tog et træk, rundede keeperen og lagde den i mål. 2-1 til HB Køge få minutter inde i anden halvleg. Hvilken rutsjebanetur. 

Herefter blev det et åbent opgør med chancer i begge ender. Lyngby pressede på for en udligning, imens HB Køge var farlige på omstillingerne. Det betød også en seværdig anden halvleg mellem to hold, der ikke pakkede sig defensivt. 

Efter 65 minutters spil måtte Pierre Larsen lade sig udskifte, med hvad der lignede en skade. Ind kom Marius Elvius og Oscar Buch vikarierede på højrebacken. Kampen bølgede i denne periode frem og tilbage i denne periode af kampen. 

Efter 77 minutters spil fik Lyngby tilkæmpet sig et frispark på højresiden. Den blev slået indover, hvor Lyngbys Kristian Riis modtog den ved bagerste stolpe. Han tæmmede bolden og sparkede den forbi på Oskar Snorre til 2-2. 

Lyngby var generelt farlige på dødbolde. Fem minutter senere lagde Lyngby et langt indkost ind i boksen. Efter lidt klumpspil endte bolden hos Lyngbys Sævar Magnusson, der sparkede bolden i mål til 2-3. 

HB Køge forsøgte herfra at presse på for en udligning. Dybt inde i overtiden fremtvang HB Køge et hjørnespark. Bolden faldt ned for fødderne af Eddi Gomes, der sparkede udligning i mål til 3-3. En underholdende kamp for de mange fremmødte fans. 

Tilskuertal: 1.036