HB Køge – Marienlyst

HB Køge 3 - 0 Marienlyst
23 mar 2014

Fire måneders fodboldpause fik sin afslutning da HB Køge søndag eftermiddag fik besøg af Marienlyst i årets første kamp i NordicBet Ligaen. Med 1.101 tilskuere på lægterne skulle de to hold indledningsvis se hinanden lidt an inden kampen for alvor åbnede sig op.

 

Stille og roligt tilspillede HB Køge sig dog et mindre overtag og kom da også frem til en par fine muligheder undervejs. En af de første tilfaldt Jeppe Kjær, der på en lidt tilfældig bold slap igennem den fynske defensiv. HBK-topscorerens afslutning blev dog halvklaret af Marienlyst-keeperen, mens Anders Kaagh ikke nåede at reagere da returen røg direkte ud i fødderne på ham.

 

Lige omkring den halve time var Anders Kaagh dog på pletten med et imponerende mål direkte på frispark. Fra en position små 30 meter fra målet løb Kaagh til bolden og hamrede den stakkels læderkugle af sted, forbi muren og direkte i netmaskerne. 1-0 og naturligvis stor jubel på tilskuerpladserne, hvor der kampen igennem var rigtig god stemning.

 

Efter pausen gik der lidt stillingskrig i tingene og oplagte målchancer var der ikke mange af. Opgøret blev mest udkæmpet mellem de to felter, men en gang i mellem blev det alligevel farligt. Oftest var det HB Køge der var tæt på.

 

Marienlysts største mulighed faldt efter 65 minutter da gæsternes frontduo var tæt på at udnytte en sjælden fejl i HB Køges defensiv. I målet var Frederik Due dog sikkerheden selv fra start til slut, og han reddede sikkert i situationen.

Kort efter i den anden ende kunne Anders Kaagh stige til vejrs og heade et indlæg fra Vito Hammershøy-Mistrati i nettet til 2-0-føring.

 

Gæsterne forsøgte mod slutningen at komme frem og få sendt en reducerende og livgivende scoring i nettet. Det lykkedes ikke. Til gengæld lykkedes det for HB Køge at udbygge føringen. Indskiftede Philip Zinckernagel tog et par fine træk og sparkede dernæst bolden fladt i nettet ved forreste stolpe. Endnu en flot scoring og en perfekt afslutning på en kamp der altså gav HB Køge den bedst tænkelige indledning på forårssæsonen.

 

Eneste minus i kampen var Delphin Tshiembes skade i kampens indledning. Tshiembe nåede blot fire minutter på banen inden han skadet måtte hjælpes fra banen og erstattes af Jannik Skov Hansen, der kom ind og spillede en glimrende kamp på fløjen.

 

Mål

1-0 // Anders Kaagh (35.)

2-0 // Anders Kaagh (71.)

3-0 // Philip Zinckernagel (90.)

 

Advarsler, HB Køge

Morten Karlsen

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Simon Richter

Søren Henriksen

Eddi Gomes

Anders Nielsen

Vito Hammershøy-Mistrati

Morten Karlsen

Rasmus Nielsen (debut)

Delphin Tshiembe

Jeppe Kjær

Anders Kaagh

 

Udskiftninger

Jannik Skov Hansen ind // Delphin Tshiembe ud (6.)

Philip Zinckernagel ud // Vito Hammershøy-Mistrati ind (74.)

Nicolai Geertsen ind // Eddi Gomes ud (76.)

 

Tilskuertal

1.101 tilskuere på SEAS-NVE Park