HB Køge – Næstved

HB Køge 2 - 0 Næstved
16 aug 2015

I en intens fight med masser af nærkampe og duelspil slog HB Køge til mod lokalrivalerne fra Næstved og hentede sæsonens første sejr. 2-0 stod der på måltavlen da dommer Lars Christoffersen fløjtede af efter næsten 97 minutters spil.

 

Opgøret var en tæt affære med to hold, der gik til stålet i kampen om at tilkæmpe sig et spillemæssigt overtag. HB Køge var tæt på en tidlig scoring da den tidligere Næstvedspiller Kristoffer Munksgaard fra kanten af feltet sendte en glimrende afslutning af sted mod Sebastian Olsen i Næstvedmålet. Desværre for Munksgaard og HB Køge sneg læderkuglen sig ganske tæt forbi den ene opstander.

 

Næstved var heller ikke ufarlige, og særligt små fem minutter før pausen var gæsterne tæt på efter et hjørnespark som HB Køge ikke i første omgang fik clearet ordentligt. Det gav et par returbolde til de grønklædte gæster, der dog ikke for alvor tvang Frederik Due i HB Køges mål til de helt store redninger.

 

Det forblev målløst ved pausen, men i anden halvleg kom der gang i målscoringen. Otte minutter var spillet da Sami Kamel sendte Kristoffer Munksgaard alene igennem. Munksgaard scorede sikkert, men målet blev desværre – korrekt – annulleret for offside. Stadig 0-0.

Otte minutter senere tog HB Køge føringen da Kristian Andersen fra kanten af feltet fyrede kanonen af med et flot spark, der fik bolden til at skifte retning på vej mod målet. Boldens ændrede bane snød fuldstændig Sebastian Olsen, der måtte se netmaskerne blafre bag sig. Det var Kristian Andersens anden scoring i HB Køge-trøjen i hans kamp nummer 34. Det første mål scorede han i midtugens pokalkamp mod Avarta.

 

Ganske få minutter efter Kristian Andersens flotte scoring var det tæt på 2-0. Munksgaard fik med et par fine træk vristet sig fri, men hans hårde afslutning blev blokeret og sendt ud af farezonen.

 

Som kampen skred frem fik Næstved presset spillet længere frem på HB Køges banehalvdel. Det blev dog kun sjældent farligt. Frederik Due i HBK-målet stod en glimrende kamp og greb sikkert ind når der var fare på færde. Det gjorde han også et kvarter før tid da et indlæg blev sendt ind i HB Køges felt. Mens Duen hang i luften med godt greb om bolden blev han uheldigt bragt ud af balance og landede skævt. Efter behandling fortsatte Frederik Due på banen – stadig med smerter i skulderen.

 

Fem minutter før tid gik den ikke længere. Reservekeeper Frederik Hansen afløste Frederik Due, og Hansen, der debuterede i midtugens pokalkamp, blev dermed sendt i ilden til sin blot anden kamp på seniorniveau. Han gjorde det godt i de ti minutter han fik. Næstved blev dog ikke for alvor farlige selvom de gik til den og jagtede udligningen.

 

I tillægstiden slog HB Køge til igen. På en hurtig omstilling blev Sami Kamel sendt i frit løb mod Næstvedmålet med en Næstvedforsvarer i hælene. Kamel holdt hovedet koldt og sparkede stensikkert bolden fladt i mål ved den fjerneste stolpe og lukkede dermed kampen, som kort efter blev fløjtet af.

 

HB Køge sikrede sig dermed tre tiltrængte point. Det var sæsonens første sejr i Bet25 Ligaen. Næste hjemmekamp spilles allerede om en uge, søndag den 23. august kl. 15.00, hvor topholdet fra Vendsyssel kommer på besøg. Sidst de gæstede Herfølge Stadion vandt HB Køge med hele 4-0.

Mål

1-0 // Kristian Andersen (60.)

2-0 // Sami Kamel (90+6.)

 

Advarsler, HB Køge

Kristian Andersen

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Sylvester Seeger-Hansen

Søren Henriksen

Radanfah Abu Bakr

Kristian Pedersen

Sami Kamel

Rasmus Nielsen

Delphin Tshiembe

Kristian Andersen

Kristoffer Munksgaard

Nikolaj Hansen

 

Udskiftninger

Mikkel Wohlgemuth (debut) ind // Nikolaj Hansen ud (57.)

Frederik Hansen ind // Frederik Due ud (85.)

Daniel Arrocha ind // Kristian Andersen ud (90.) 

 

Tilskuertal

1.676 tilskuere på Herfølge Stadion