HB Køge – Næstved Boldklub

HB Køge 1 - 0 Næstved Boldklub
26 maj 2024 - 14:00Capelli Sport Stadion

Sommer og sol – HB Køge bliver i første division

På et bagende varmt og solbeskinnet Capelli Sport Stadion sikrede HB Køge sig søndag endnu en sæson i NordicBet Ligaen. Med en dramatisk 1-0-sejr over lokalrivalerne fra Næstved Boldklub blev det endegyldigt. I stedet rykker netop Næstved ud af rækken sammen med FC Helsingør.

Hans Christian Bonnesen forvandlede duften af overlevelse til realitet og fik det rekordstore publikum til at eksplodere i eufori, da han kunne løbe bolden i et tomt Næstved-mål i det fjerde minuts overtid, efter gæsterne havde satset hele butikken og trukket målmanden med frem på en dødbold.

Forud var gået 93 nervepirrende minutter uden mange store målchancer. Indtil Bonnesens scoring var kampens mest i øjenfaldende øjeblik i stedet, da Næstved-anfører Jesper Christiansen stak en arm i ansigtet på Mike Jensen og blev udvist efter 36 minutters spil.

HB Køge skulle bare bruge et enkelt point for at sikre overlevelsen, og man skulle tro, overtallet kun ville gøre det lettere. Men efterhånden som kampen skred frem uden scoringer blev følelsen af, at svanerne en mand i overtal havde alt at tabe forstærket. Nerverne sad ude på tøjet på særligt det fremmødte hjemmepublikum. Men de unge HB Køge-spillere stod for presset og gav fortsat ikke gæsterne mange åbninger. Derfor måtte Næstved altså satse hele butikken til sidst og give Bonnesen chancen for at sende bolden i det tomme mål.

Størstedelen af de 2.469 tilskuere – det højeste antal på Capelli Sport Stadion siden åbningskampen i marts 2019 – kunne gå glade hjem fra sæsonens sidste hjemmekamp i NordicBet Ligaen og glæde sig over at holdets målsætning dermed blev nået og der igen er NordicBet Liga-bold i Køge i næste sæson.

HB Køge 1-0 Næstved Boldklub
1-0 Hans Christian Bonnesen (90. min)

Udvisning:
Jesper Christiansen, Næstved (36. min)

HB Køge startopstilling
12. Berkant Bayrak
3. Gabriël Culhaci
4. Hans Christian Bonnesen
5. Casper Gedsted
6. Janus Seehusen
7. Mike Jensen
8. William Madsen
11. Joachim Rothmann
16. Silas Hald
24. Casper Jørgensen
26. Jafar Arias

HB Køge indskiftninger:
Christian Tue for Casper Jørgensen (60. min)
Efe Bayrak for Casper Gedsted (60. min)
Mattias Jakobsen for William Madsen (80. min)
Ifenna Dorgu for Joachim Rothmann (80. min)

NordicBet Liga Kvalifikationsspil, 9. spillerunde
Søndag d. 26 maj 2024, 14.00
2.469 tilskuere på Capelli Sport Stadion