HB Køge – Nykøbing FC

HB Køge 4 - 3 Nykøbing FC
30 aug 2017

Der var pokaldrama for alle entrépengene til alle, der havde fundet vej til Castus Park onsdag aften. Her tørnede HB Køge sammen med Nykøbing FC, som senest var på besøg for ti dage siden. Her vandt HB Køge med 3-1.

 

Til onsdagens pokalkamp havde de to holds trænere begge valgt at give en pause til en række af deres stamspillere, og i stedet fik en håndfuld unge spillere chancen for at vise deres værd.

 

Gæsterne kom bedst fra start, og allerede efter seks minutter kom gæsterne i front da en lang aflevering fik lov at passere ned gennem forsvaret. Det gav Sebastian Koch en friløber, og alene med Andreas Hansen gav han Nykøbing en drømmestart.

 

HB Køge svarede dog godt igen. 17 minutter inde i kampen blev det 1-1 da et indlæg mod bageste stolpe landede hos Oliver Lassen, der sparkede bolden i mål ved nærmeste stolpe. Et flot mål efter et flot angreb. 

 

De følgende ti minutter bød på chancer i begge ender Jacob Bonde testede Andreas Hansen, og i den anden ende var Erik Törnros få centimeter fra at få ram på Lee Rochesters skarpe indlæg. Ingen fik dog ram på bolden, som røg til målspark.

 

Kort efter i den anden ende bragte Nykøbing sig foran for anden gang i kampen. Et hårdt indlæg ramte Emil Holten, der headede bolden i mål bag en chanceløs Andreas Hansen. 1-2, men ikke særlig længe. Bare to minutter senere stak kampens bedste, Rafael Mortensen, af sted i venstresiden. Uselvisk centrerede han bolden til ligeledes fremadstormende Lee Rochester, der sikkert sendte udligningen ind bag Thomas Villadsen.

 

2-2 holdt heller ikke længe. Bare fire minutter efter udligningen ender bolden efter en indøvet hjørnesparkskombination i hovedet på Oliver Lassen, der header bolden i mål. Kantspillerens tredje scoring for HB Køge i sin optræden nummer to. Imponerende statistik af unge Lassen.

 

Efter pausen gik gassen lidt af ballonen hos begge hold. I hvert fald scoringsmæssigt, men halvlegens første afslutningen inden for målrammen endte med mål. Efter en fejl i HB Køgedefensiven slap Emil Holten igennem og scorede sit andet mål.

 

Ni minutter før tid havde Erik Törnros bolden i nettet, men scoringen blev annulleret for offside på Jean Claude Bozga, der stod for assisten. TV-billederne har dog vist, at offsidekendelsen var noget tvivlsom…

 

Der blev ikke scoret yderligere i ordinær tid, og derfor måtte kampen ud i forlænget spilletid.

 

Begge hold begyndte at vise træthedstegn efter en hård kamp, men en der ikke viste tegn på træthed var Rafael Mortensen. Elleve minutter inde i den forlængede spilletid satte Mortensen tempo i en omstilling og førte bolden frem over en halv banelængde inden han sendte bolden ind i boksen, hvor Alexander Bah befandt sig. Indskiftede Bah sendte bolden i nettet og jublen kunne bryde ud på Castus Park. En forløsende scoring, der skulle vise sig at blive kampens sidste.

 

Gæsterne formåede ikke for alvor at få lagt et tryk ned mod Andreas Hansens mål i slutminutterne, og med et stolpeskud fra Alexander Bah var det faktisk tættere på 5-3 end på 4-4 og straffesparkskonkurrence.

 

Med sejren sikrede HB Køge sig adgang til 3. runde af DBU Pokalen.

 

HB Køge – Nykøbing FC // 4 – 3 (3 – 3 i ordinær spilletid)

0-1 // Sebastian Koch (6.)

1-1 // Oliver Lassen (17.)

1-2 // Emil Holten (31.)

2-2 // Lee Rochester (33.)

3-2 // Oliver Lassen (37.)

3-3 // Emil Holten (68.)

4-3 // Alexander Bah (101.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Mark Gundelach

Jean Claude Bozga
Herve Gamys

Malte Amundsen

Lee Rochester

Mikkel Wohlgemuth

Magnus Häuser

Oliver Lassen

Rafael Mortensen

Erik Törnros

 

Udskiftninger

Gustav Gjøg ind // Malte Amundsen ud (66.)

Alexander Bah ind // Lee Rochester ud (77.)

Ahmed Hassan ind // Erik Törnros ud (91.)

 

Tilskuertal

472 tilskuere på Castus Park