HB Køge – Nykøbing FC

HB Køge 1 - 0 Nykøbing FC
25 sep 2019 - 19:00Capelli Sport Stadion

Onsdag aften var der lagt op til et brag af en pokalkamp, da Nykøbing FC kom på besøg på Capelli Sport Stadion til tredje runde af Sydbank Pokalen. I de to forgangne pokalrunder havde noget lettere modstand i Toreby-Grænge Boldklub og KFUM Roskilde ikke forvoldt de store problemer, men nu var det et andet 1. Divisionshold, der kom på besøg.
Begge holds startopstilling var en blanding af faste startere og nogle af de spillere, der endnu ikke havde fået mange minutter i benene. I forhold til fredagens kamp mod Hvidovre IF var der hos HB Køge nyvalg til Marian Huja, Mathias Høst, Magnus Wørts, Martin Jensen, Marius Elvius og Jakob Johansson.

Fra starten af kampen sad HB Køge på langt det meste af spillet. Og der skulle da heller ikke gå mange minutter før Martin Jensen på elegant vis lobbede bolden over en hel forsvarskæde, hvorefter Johansson i fuldt firspring modtog bolden, sendte den over keeperen, men til sidst måtte se sit forsøg reddet på stregen. Hjemmeholdets dominans fortsatte den første halve times tid, hvor Elvius af flere omgange, Häuser, Jordan og Johansson alle var tæt på at bringe HB Køge foran. Men det ønskede udbytte udeblev og således gik holdene til pause med samme stilling, som da kampen blev indledt: 0-0.

Men fra anden halvlegs start var der en anden tænding på. Og det var tilmed ved at blive en grim omgang, da Nykøbing FC efter kun fire minutters spil fik tildelt et straffespark, da dommeren så et skub i ryggen. Heldigvis blev det banket mange meter over mål. Efterfølgende blev Jubril Adedeji og Martin Koch Helsted skiftet ind – og så blev tempoet skruet en tand ekstra op. Adedeji var igen storspillende og en konstant trussel mod gæsternes bagkæde. Efter 79 minutter lykkedes det så endelig at dirke defensiven op, da Adedeji efter en flot dribletur sendte en fin bold ind til Koch Helsted, der kastede sig over den og dirigerede bolden i mål.
Resten af kampen blev ikke rigtig farlig og således tog HB Køge en fin hjemmesejr, hvor Nykøbing FC aldrig rigtig blev en stor trussel.

Lodtrækningen til fjerde runde af Sydbank Pokalen finder sted torsdag aften.

 

HB Køge – Nykøbing FC // 1 – 0

1-0 // Martin Koch Helsted (79.)

 

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Mark Gundelach

Matthew Briggs

Marian Huja

Mathias Høst

Liam Jordan

Magnus Wørts

Mathias Häuser

Martin Jensen

Marius Elvius

Jakob Johansson

 

Udskiftninger

Martin Koch Helsted ind // Martin Jensen ud (59.)

Jubril Adedeji ind // Marius Elvius ud (59.)

Tobias Christensen ind // Magnus Wørts ud (77.)

 

Tilskuertal

788 tilskuere