HB Køge – Nykøbing FC

HB Køge 0 - 2 Nykøbing
15 nov 2019 - 18:30Capelli Sport Stadion

Som regnen blev akkompagneret af en strid østenvind ind over silede Capelli Sport Stadion fredag aften bevægede 22 håbefulde spillere sig ind på banen. Kampen mellem HB Køge og Nykøbing FC var et opgør mellem to hold, hvis sæson på sin vis mindede om hinanden. Begge hold gik klart ind til sæsonen med en forventning om at kæmpe med om pladserne i den øverste halvdel af den notorisk tætte NordicBet LIGA. Begge hold havde ramt ærgerlige stimer, der satte en stopper for håbene. I hvert fald for en stund.

Men stopper sammenligningerne også. For HB Køge havde før kampen mod Nykøbing FC spillet en række gode kampe, hvor det senest mod Kolding IF var blevet til endnu en sejr. Omvendt havde Nykøbing reelt set mange måneder at kigge tilbage på uden sejre. Den sidste faldt den 30. august mod, ja, Kolding IF.

Der var kun en ændring i Morten Karlsens startopstilling i forhold til 2-0-sejren fra sidste weekend. Matthew Briggs var afsted med Guyanas landshold og derfor ikke til rådighed. I stedet fik Marian Huja genvalg i den startende elleve.

Fra start var det hjemmeholdet, der var mest på bolden og var mest komfortable med de våde forhold. Første gang det kom rigtigt til udtryk var da Mark Gundelach på sin højre side tornede frem mod mållinje, hvorfra han sendte et indlæg ind i boksen. I første omgang får Martin Koch Helsted ikke det ønskede tryk mod mål, men Jakob Johansson samler op og tvinger NFC-keeper Jannich Storch ud i fuld længde for at redde bolden. På det tidspunkt rundede stadionuret 15 minutter og det lovede for en god første halvleg.

Få minutter efter det igen Johansson, der er i centrum for mulighederne, da han retvendt mod mål finder sig selv i en god position med både skud- og afleveringsmuligheder. Det sidste vip ind i feltet bliver dog en anelse skævt og bolden skifter fødder.

Billedet var det samme resten af første halvleg, hvor gæsterne ikke havde meget at byde ind med – eller for den dags skyld ikke kom til mange chancer. Skarpheden var en smule afvigende i første halvleg, men det havde den før været og alligevel blevet fundet frem i de sidste minutter af en kamp.

Det var desværre ikke tilfældet i en anden halvleg, hvor billedet de første 30 minutter var meget lig det i første halvleg. Enkelte muligheder til HB Køge-mandskabet, men intet, der for alvor blev farligt eller afgørende. Tværtimod fik gæsterne stille og roligt arbejdet sig ind i opgøret og fik mere og mere plads.

Det udmøntede sig efter 77 minutter i en situtation, hvor en hård bold ind til gæsternes Lars Pleidrup endte med en scoring. Halvt med ryggen til mål og halvt liggende formåede han at dreje, sparke og score på en gang. Ondt blev værre da indskiftede Liam Jordan brændte en stor mulighed alene med Storch i Nykøbing-målet og Sebastian Koch med to minutter tilbage af den ordinære spilletid fordoblede føringen, da han udnyttede en miskommunikation mellem Marian Huja og Kevin Ray Mendoza, som betød, at han efter et hurtigt træk forbi målmanden var alene foran mål.

HB Køge – Nykøbing FC // 0-2

0-1 // Lars Pleidrup (76.)

0-2 // Sebastian Koch (88.)

HB Køges startopstilling:

Kevin Ray Mendoza

Mark Gundelach

Jean-Claude Bozga

Marian Huja

Christian Overby

Martin Vingaard

Martin Jensen

Tobias Christensen

Jakob Johansson

Mathias Høst

Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Magnus Haüser ind // Martin Jensen ud (60.)

Liam Jordan ind // Jakob Johansson ud (63.)

Jubril Adedeji ind // Mathias Høst ud (79.)

Tilskuertal

877 tilskuere på Capelli Sport Stadion