HB Køge – OB

HB Køge 1 - 3 OB
20 sep 2009

HB Køges cheftræner Auri Skarbalius havde til søndagens hjemmekamp mod guldaspiranterne fra OB valgt nøjagtig samme elleve startere, som i sidste weekend var uheldige med ikke at få point med hjem fra Esbjerg.

Og de sort/blå HBK-spillere virkede i den grad klar til den på papiret vanskelige kamp. Der blev kæmpet og fightet over hele linien og man var helt på højde med modstanderne i kampens indledende fase.

Desværre blev gæsterne efter et kvarter tilkendt et straffespark. En OB-aflevering endte på Nicklas Svendsens lår, for derefter at flyve videre op på dennes arm. Straffespark, 0-1 og pokkers uheldigt for både HB Køge og Svendsen, eftersom man var startet kampen rigtig godt og faktisk ikke fortjente at komme bagud.
 
Scoringen slog dog ikke det godt spillende hjemmehold ud af kurs og som første halvleg skred frem overtog HB Køge dirigentstokken og kom frem til flere gode muligheder, mens OBs offensiv ikke gjorde meget væsen af sig.
 

Fortjent udligning
Det spillemæssige overtag fortsatte efter pauseteen, og det var ganske enkelt hamrende fortjent at Fabinho fire minutter efter pausen kunne heade udligningen i nettet efter at først Henrik Toft og siden Søren Nielsen havde ramt overliggeren med fem sekunders mellemrum.

HB Køge spillede en flot og disciplineret kamp og tillod på intet tidspunkt OB at få et længerevarende overtag.

Derfor var det da også decideret uheldigt, at Nicklas Svendsen efter et OB-hjørne måtte tilskrives et selvmål. Bolden ramte overliggeren og røg derefter ned i hovedet på venstrebacken der ikke kunne gøre hverken fra eller til, da bolden strøg i mål.

HB Køge blæste nu til angreb, og få minutter efter OBs føringsmål stak Henrik Toft elegant Rytis Leliuga fri, men alene med Roy Caroll sendte litaueren bolden snert forbi den fjerneste opstander. Ingen kunne have indvendt det mindste, hvis HBK igen havde fået udlignet.

I slutminutterne afløstes midterforsvareren Morten Nielsen af angriberen Arman Mehakovic og HB Køge gik over til blot at spille med tre forsvarere.

HB Køge pressede godt på, men i tredje minuts overtid viste OB effektivt kontraspil. Johan Absalonsen bragte bolden frem over venstrekanten, smækkede bolden indover, hvor Nicklas Svendsen i et forsøg på at cleare bolden blev presset til endnu et meget uheldigt selvmål.
 

Masser af positive ting
Kampen var afgjort, og en flok skuffede HB Køge-spillere måtte slukøret forlade banen uden point, selvom man i den grad havde fortjent minimum det ene efter at have spillet en af sæsonens absolut bedste kampe.

Trods nederlaget kan rigtig mange positive ting tages med fra kampen og det er imponerende at se, hvordan de unge spillere vokser og udvikler sig fra kamp til kamp.
 
Mål
0-1 // Chris Sørensen (16., straffe)
1-1 // Fabinho (48.)
1-2 // Nicklas Svendsen (70., selvmål)
1-3 // Nicklas Svendsen (93., selvmål)

 

Advarsler

Emmanuel Ake og Fabinho, HB Køge

Atle Roar Håland, OB

 

HB Køges startopstilling

Lars Bjerring

Martin Arlofelt

Thomas Sørensen

Morten Nielsen

Nicklas Svendsen

Fabinho

Kenneth Sørensen

Søren Nielsen

Rytis Leliuga

Emmanuel Ake

Henrik Toft

 

Udskiftninger

Sebastian Andersen ind // Henrik Toft ud (77.)

Roberto Saraiva ind // Rytis Leliuga ud (77.)

Arman Mehakovic ind // Morten Nielsen ud (81.)

 

Tilskuertal

3.077 tilskuere på SEAS-NVE Park