HB Køge – Silkeborg

HB Køge 1 - 1 Silkeborg
19 jul 2009SEAS-NVE Park

Der var dømt historieskrivning da HB Køge hjemme på SEAS-NVE Park søndag tog imod med-oprykkerne fra Silkeborg.

Kampen markerede nemlig starten på en ny fodboldæra i Køge Kommune, da det var første gang, at overbygningsklubben HB Køge tørnede ud i danmarksturneringen.

Opgøret startede meget lige, men stille og roligt tilspillede Auris tropper sig overtaget, og begyndte at komme frem til chancer. Især i forbindelse med to hjørnespark omkring kampens tyvende minut, brændte det på foran Lasse Heinzes mål.

Drømmekasse
32 minutter inde i kampen valgte Morten Nielsen at skrive sit navn ind i historiebøgerne, som den første målscorer for HB Køge nogensinde, da han fra små tyve meters afstand kiggede op for at konstatere at Lasse Heinze var gået lidt for langt ud af sit mål – dernæst lobbede han på elegant vis bolden i en blød bue over Silkeborg-keeperen og bragte dermed hjemmeholdet foran 1-0 foran 2.533 jublende tilskuere.

Stillingen holdt til pausen, og det var en ganske fortjent pauseføring som HB Køge-spillerne kunne liste i omklædningsrummet med.

2. halvleg
Efter pausen kom Silkeborg langt bedre med i spillet, og blandt andre havde Rajko Lekic et par gode muligheder for at få bragt balance i regnskabet, men Lars Bjerring stod en flot kamp i HB Køge-målet.

I den anden ende var der også muligheder – indskiftede Fabinho snød elegant Silkeborgs højre back, og så var der stort set dømt jysk motorvej hele vejen ned mod Lasse Heinzes mål – keeperen fik dog med en fodparade blokeret for brasilianeres forsøg.

Da kampen nærmede sig sin slutning begyndte Silkeborg at presse på for udligningen, og den kom med fem minutter tilbage, da Thorbjørn Holst med et præcist indlæg sendte bolden ind i hovedet på Jesper Bech, der dirigerede læderet videre ind bag Lars Bjerring.

En ærgelig udligning, omend den på baggrund af anden halvleg var ganske fortjent – slutteligt endte kampen med et par løse chancer i begge ender, uden dog at der blev scoret mere, og efter fire minutters overtid kunne Claus Bo Larsen fløjte kampen af.

HB Køges næste kamp spilles på lørdag den 25. juli kl. 15.00 – modstanderen er de danske mestre fra FC København, der hjemme i Parken lægger græs til opgøret.

Mål
1-0 // Morten Nielsen (32.)
1-1 // Jesper Bech (85.)

Advarsler
Lasse Kronborg, HB Køge
Thomas Hansen, Silkeborg

HB Køges startopstilling
Lars Bjerring
Martin Arlofelt
Thomas G. Christensen
Mikkel Christoffersen
Morten Nielsen
Kenneth Sørensen
Lasse Kronborg
Søren Nielsen
Sebastian Andersen
Emmanuel Ake
Henrik Toft

Udskiftninger
Fabinho ind // Emmanuel Ake ud (59.)
Simon Christoffersen ind // Henrik Toft ud (76.)

Tilskuertal
2.533 tilskuere på SEAS-NVE Park