HB Køge – SønderjyskE

HB Køge 1 - 2 SønderjyskE
15 apr 2010

Selvom det meste af fodbold-Danmark nok allerede havde indstillet sig på, at HB Køge i næste sæson må en tur ned i Viasat Divisionen, så var der inden dagens bundopgør mod SønderjyskE stadig en teoretisk mulighed for, at Auris hårdt kæmpende tropper kunne redde livet.

Det krævede dog alt andet end et nederlag mod SønderjyskE, der også kæmper en hård kamp i bunden af rækken for at holde Randers på afstand.

Hos HB Køge kunne anfører Henrik Toft fejre sin 29 års fødselsdag, men lad det være sagt med det samme. Kampen udviklede sig til en noget blandet fornøjelse for den formstærke angriber.

Et kvarter før pausen udnyttede den lange kaptajn Toft at gæsternes keeper David Ousted mistimede sit indgreb, og så kunne Henrik Toft takke for gaven, bringe HB Køge fortjent i front og fejre det hele med en veludført vejrmølle.

Kort før pausefløjtet måtte Toft dog humpende forlade banen, da han i en luftduel landede forkert og vred om på foden. Efter en test i pausen blev tommelfingeren vendt nedad, og kaptajnen måtte lade sig udskifte. Sur udgang på kampen for fødselaren, der har været en af HB Køges bedste henover foråret.

SønderjyskE kom bedre med i anden halvleg, og der var blot spillet ti minutter, da Kenneth Fabricius med hovedet sendte læderkuglen i nettet til 1-1.

Det var ikke mange oplagte scorinschancer der var i den efterfølgende periode, men flere mål, det kom der.

Gæsternes Søren Frederiksen brød seks minutter før tid igennem på kanten og sendte bolden ind i feltet, hvor indskiftede Jesper Kjærulff bragte sit hold i front. Og selvom HB Køge i slutminutterne lagde pres på SønderjyskEs mål, så lykkedes det ikke at fremtvinge den udligning, der ville gøre at HB Køge stadig i teorien ville have mulighed for at sikre sig et år mere i SAS Ligaen.

Det var derfor en flok meget slukørede spillere der forlod grønsværen på SEAS-NVE Park. Nu handler det i resten af sæsonen om, at indsamle mere værdifuld erfaring som kan bringes med over i den kommende sæson.
 
Mål
1-0 // Henrik Toft (29.)
1-1 // Kenneth Fabricius (53.)
1-2 // Jesper Kjærulff (84.)
 
Advarsler
Mads Laudrup og Fabinho, HB Køge
 
HB Køges startopstilling
Lars Bjerring
Thomas Sørensen

Thomas G. Christensen

Mikkel Christoffersen

Søren Nielsen

Bo Storm

Nicolaj Madsen

Marcel Rømer

Mads Laudrup

Mark Leth Pedersen

Henrik Toft

 

Udskiftninger

Fabinho ind // Henrik Toft ud (46.)

Lasse Kronborg ind // Mark Leth Pedersen ud (62.)

Arman Mehakovic ind // Stefan Hansen ud (85.)

 

Tilskuertal

778 tilskuere på SEAS-NVE Park