HB Køge – SønderjyskE

HB Køge 1 - 0 SønderjyskE
30 aug 2009SEAS-NVE Park

Lad der ikke være nogen tvivl. Uanset hvad banker undertegnedes hjerte uforbeholdent for HB Køge og det i med – som modgang.

 

Derfor må der heller ikke være tvivl – man skal være ærlig omkring holdets indsats og præstation.

 

Og førstnævnte indsats var godkendt med et godt kæmpende hold fint matchende et SønderjyskE, som på forhånd er udnævnt som et af de hold, der skal hentes point imod.

 

Men præstationen derimod startede ellers halvsløjt grænsende til skidt med en kamp, hvor der efter ganske få minutters spil var dømt tryk på HBKs kæder, og et Ilsø forsøg via en dyb stikning, som der skulle en klasse Bjerring redning til for at forhindre endnu en chok start.

 

Et hjemmehold, der på forunderlig vis endnu engang gjorde det svært for sig selv, fordi det fyldte hylderne op med bunker af afleveringer uden adresse i situationer, hvor det var svært at forklare det hektiske spil, for SønderjyskEs fortjeneste var det bestemt ikke, og det kan derfor virke underligt, at HBK til stadighed har så svært ved få styr på pasningsspillet…

 

Presset lå højt på HBK, selvom man var godt med i nærkampene, og det så småt begyndte at tippe hjemmeholdets vej mod slutningen af de første 45. min. Først halvlegs chancer kunne noteres med et godt huk af Kenneth Sørensen i 21. og en kæmpe hovedstøds mulighed til Toft i 24., hvor der skulle en sønderjysk redning på stregen til at forhindre et føringsmål.

 

 

Fabinho her og der

Fast ingrediens i disse referater er efterhånden navnet Fabinho. Og det er ikke manglen på kreativitet, der gør det. Den mand er det man på engelsk kalder en ’One Man Machine’!

 

På superliganiveau er det disse typer, der skaber ting ud af den blå luft, og TV2 Sport kunne da også tidligt udpege herren som såkaldt ’Man of the Match’. Spurtende rundt som en arbejdsmyre på piller skabte han ravage på kryds og tværs krydrende disse overraskelser med præcise og giftige indlæg.

 

Men det var dog en Nielsen, der blev matchvinder i 54. minut. En eminent eksekveret dødbold af Kenneth Sørensen, nogle meter tilbagetrukket til højre for straffesparksfeltet, blev perfekt timet af Søren Nielsen headende til først bold og brøkdelen af et sekund senere en sønderjysk pandebrask.

Bang! Flot til 1 – 0 og efterfølgende en jubelscene hurtigt afløst af en, i smerter med pandeflænge, liggende Nielsen bag baglinien.

 

Men det var netop denne dedikation, som gjorde udfaldet i dag. Holdet var klar fra start og kæmpede sig til en sejr skønhedsværdien uagtet.

 

Men helt ind i overtiden forblev spillet hektisk – ja, unødigt hektisk med boldtab til følge, og derfor også for risikabelt til denne forfatters smag, hvilket også kunne have resulteret i en udligning helt inde i 94. minut, hvor en igen velspillende Bjerring var på pletten med blokeringen!

 

HB Køge skal fremadrettet have mere tiltro til egne evner ud i teknisk spil og deraf følgende ro på spillet.

 

Men for pokker!

Vi er med ét over nedrykningsstregen med Randers og FC Midtjylland bag os! Målscoren er blevet mere end fordoblet og der er tanket vital selvtillid på i denne uge med hele to sejre.

 

Godt gået drenge!

 

Mål

1-0 // Søren Nielsen (56.)

 

Advarsler

Nicklas Svendsen og Martin Arlofelt, HB Køge

Morten Bertolt og Rasmus Hansen, SønderjyskE

 

HB Køges startopstilling

Lars Bjerring

Martin Arlofelt

Thomas Sørensen

Morten Nielsen

Nicklas Svendsen

Fabinho

Kenneth Sørensen

Søren Nielsen

Rytis Leliuga

Emmanuel Ake

Henrik Toft

 

Udskiftninger

Simon Makienok Christoffersen ind // Henrik Toft ud (46.)

Nicolaj Madsen ind // Emmanuel Ake ud (73.)

Mikkel Christoffersen ind // Fabinho ud (88.)

 

Tilskuertal

1.681 tilskuere på SEAS-NVE Park