HB Køge – Vendsyssel

HB Køge 2 - 1 Vendsyssel
23 aug 2013

818 tilskuere var fredag aften på plads på SEAS-NVE Park i Herfølge, hvor HB Køge skulle forsøge at rette op på statistikken mod Vendsyssel FF, der i sidste sæson gik under navnet FC Hjørring. I 2012/13-sæsonen vandt vendelboerne alle tre indbyrdes kampe i sæsonen, men det var en flok revanchelystne HB Køge-spillere der indtog græstæppet på SEAS-NVE Park.

 

Efter en afventende start fra begge mandskaber begyndte HB Køge som første halvleg skred frem at sætte sig mere og mere på begivenhederne. Bolden var meget på HBK-fødder, og der blev skabt enkelte chancer. Der blev dog sparket både forbi og over inden Philip Zinckernagel efter 31 minutter flot headede HB Køge foran efter et indlæg fra højresiden.

 

På det tidspunkt en fuldt fortjent føring til Per Frandsens mandskab, der i defensiven havde godt styr på gæsternes offensive kræfter.

 

Derfor var det da også ganske ufortjent da NordicBet Ligaens topscorer Jesper Blicher fik udlignet kort før pausen. Sekunder inden lignede det at der blev begået et klokkeklart frispark på Eddi Gomes, men der blev hverken vinket eller fløjtet, og så stod det altså 1-1.

 

Efter pausen kom Vendsyssel FF langt bedre med i kampen, hvor de fik gjort det svært for HB Køge at spille deres spil. Derfor var det langt fra nogen køn omgang fodbold som tilskuerne blev vidner til. Til gengæld var der tacklinger, og som halvlegen skred frem steg intensiteten og spændingen.

 

Selvom begge hold jagtede den afgørende scoring så lignede det mere og mere en pointdeling, men dybt, dybt inde i dommerens tillægstid nuppede HB Køge alligevel sejren. En lang bold blev sendt afsted fra Lee Rochester Sørensen frem mod Jeppe Kjær, der slap igennem, rundede rutinerede Karim Zaza i Vendsyssel-målet og sendte bolden mod mål. På målstregen stod en forsvarer dog klar til at redde situationen, men en skidt førsteberøring sendte bolden over stregen til kæmpe jubel blandt HB Køges spillere og tilskuere, der igen ydede en super opbakning til holdet.

 

Mål

1-0 // Philip Zinckernagel (31.)

1-1 // Jesper Blicher (39.)

2-1 // Alexander Ludwig, selvmål (90.+3.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Simon Richter

Søren Henriksen

Eddi Gomes

Thobias Ndungu

Lee Rochester Sørensen

Marcel Rømer

Morten Karlsen

Delphin Tshiembe

Philip Zinckernagel

Jeppe Kjær

 

Udskiftninger

Vito Hammershøy-Mistrati ind // Philip Zinckernagel ud (69.)

Sebastian Krogdahl ind // Marcel Rømer ud (76.)

Anders Nielsen ind // Thobias Ndungu ud (85.)

 

Tilskuertal

818 tilskuere på SEAS-NVE Park