HB Køge – Vendsyssel

HB Køge 2 - 0 Vendsyssel
23 aug 2015

HB Køge var på en vanskelig opgave søndag eftermiddag, hvor Bet25 Ligaens ubesejrede tophold fra Vendsyssel var på besøg. HB Køge leverede dog en mandfolkeindsats, og kunne efter 90 minutters spil række armene i vejret og juble over en sejr på 2-0.

 

Det var ellers gæsterne der var tæt på en drømmestart da den stærke midtbanespiller Simon Okosun løftede bolden over Frederik Due i HB Køgemålet. Bolden tog overliggeren og blev få øjeblikket efter sendt langt ud af farezonen. Faren drev over og HB Køge spillede en stærk første halvleg, hvor især Brandão havde flere nærgående forsøg.

 

Ti minutter inde i kampen sparkede han første gang på en løs bold og tvang Jesper Christiansen i Vendsyssels mål til at give et hjørnespark, og præcis midtvejs i halvlegen var brasilianeren på spil igen. Tæt under mål reagerede Brandão hurtigt og var først over en ripost som han sparkede i nettet til en fortjent HB Køge-føring.

 

Ganske kort efter kunne 1-0 være blevet til 2-0, men Kristian Andersens brag af et langskud prellede af på overliggeren. Det havde været et regulært drømmemål, hvis den afslutning havde været placeret få centimeter lavere.

 

Efter pausen faldt tempoet i kampen en smule. Solen bagte ned over Herfølge Stadion, spillerne og de 973 tilskuere, og det var forståeligt at kræfterne ikke var de samme som i de første 45 minutter. Det afholdt dog ikke HB Køge fra at levere en professionel og koncentreret indsats mod de rutinerede gæster. Defensivt stod HB Køge stærkt, og afviste gang på gang Vendsyssels indlæg.

Det var dog også tydeligt at HB Køge ikke var tilfredse med 1-0. Holdet gik efter den scoring, der kunne lukke kampen, og tyve minutter før tid var det tæt på. Brandão tog et godt løb i venstresiden, spillede en lækker 1-2 med Kristian Andersen og tvang nok en gang Jesper Christiansen til at give hjørnespark. Det sendte Kristian Andersen ind i feltet, hvor Radanfah Abu Bakr steg til vejrs og headede bolden på stolpen.

 

Et kvarter før tid blev HB Køges talentfulde U/19-angriber Justin Shaibu sendt i aktion. Lynhurtige Shaibu viste flere gange sin hurtighed, og efter 88 minutter var det Shaibu der satte fart i det angreb, der førte til 2-0-scoringen.

 

Justin Shaibu bragte bolden frem til midt på Vendsyssels banehalvdel, sendte bolden videre til Delphin Tshiembe, der med lækre detaljer bragte sig selv i skudposition. Det udnyttede Tshiembe på fornemmeste vis med et knastørt spark fladt i det korte hjørne. Flot, flot scoring af midtbanespilleren.

 

Den fortjente sejr blev kørt sikkert hjem, og HB Køge rider dermed videre på rækken af stærke resultater på hjemmebanen i Herfølge. De seneste 12 hjemmekampe har resulteret i syv sejre, tre uafgjorte og blot to nederlag samt en samlet målscore på 18-5.

 

HB Køges næste kamp spilles på onsdag den 26. august kl. 18.00 på udebane mod Superliganedrykkerne Silkeborg IF.

Mål

1-0 // Brandão (23.)

2-0 // Delphin Tshiembe (88.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Søren Henriksen

Radanfah Abu Bakr

Kristian Pedersen

Sami Kamel

Delphin Tshiembe

Kristian Andersen

Rasmus Nielsen

Kristoffer Munksgaard

Brandão

 

Udskiftninger

Mikkel Wohlgemuth ind // Sami Kamel ud (63.)

Justin Shaibu (U/19) ind // Kristoffer Munksgaard ud (77.)

Sylvester Seeger-Hansen ind // Rasmus Nielsen ud (86.)

 

Tilskuertal

973 tilskuere på Herfølge Stadion