HB Køge – Vendsyssel

HB Køge 1 - 0 Vendsyssel
06 mar 2016

HB Køge slog til i forårspremieren; den udsatte efterårskamp mod oprykningsaspiranterne fra Vendsyssel FF, der ligger toer i Bet25 Ligaen. Hos HB Køge var der på midtbanen debut til rutinerede Henrik Madsen i startopstillingen, mens brødrene Lee og Marc Rochester gjorde comeback på henholdsvis højrekanten og helt i front.

 

At det var årets første kamp sås tydeligt i kampens indledning, hvor begge hold lige skulle se hinanden an og vænne sig til underlaget, der er noget anderledes end det som HB Køge oplevede på træningslejren i Florida og det som Vendsyssel trænede på under deres træningslejr i Sydeuropa.

 

Kampens første chance kom efter små tyve minutter og tilfaldt gæsterne i en situation, hvor Frederik Due fik vippet bolden over målet. Det efterfølgende hjørnespark fik HB Køge afværget. I det hele taget havde HB Køges defensiv rigtig godt styr på gæsternes mange dødbolde og hjørnespark.

 

HB Køges første chance kom få minutter senere ved Marc Rochester, der sparkede forbi, og kort efter var det Lee Rochester, der var ganske tæt på at komme frem til et indlæg. Ti minutter før pausen var der endnu en mulighed til HB Køge – denne gang til Marc Rochester, der fra kanten af feltet tvang Vendsyssel-keeper Jesper Christiansen til en redning.

 

Fem minutter senere kunne Jesper Christiansen dog ikke stille noget op. Henrik Madsen erobrede bolden, sendte den videre til Rasmus Nielsen, der på sin førsteberøring fandt Kristian Andersen. Han sendte en lang bold i dybden til Marc Rochester i venstresiden. Rochester smed derefter et perfekt indlæg ind i midt i feltet, hvor Rasmus Nielsen var stormet ind og med et perfekt hovedstød sendte han bolden over i det lange hjørne til fortjent 1-0-føring.

Efter pausen kom gæsterne godt ud af omklædningsrummet og ti minutter inde i anden halvleg måtte Frederik Due redde et forsøg fra Martin Bergvold til hjørnespark, men derudover var det småt med de helt oplagte chancer til gæsterne. HB Køge var til gengæld farlige den anden vej. Lee Rochester bankede efter 63 minutter bolden lige forbi målhjørnet, og ti minutter senere var det Mikkel Wohlgemuth, der måtte se sit afrettede forsøg snige sig lige forbi stolpen.

 

I kampens sidste kvarter satsede gæsterne fremad banen, og det endte i en herrefight med masser af syngene tacklinger fra begge hold. Kort før tid kunne det være blevet 2-0, men U/18-landsholdsspilleren Malte Amundsen sparkede lige forbi efter et godt fremstød på venstrekanten.

 

HB Køge kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne, og holdt stand kampen ud og sikrede sig tre velfortjente point i årets første kamp. HB Køge har nu hentet fire sejre på stribe i Bet25 Ligaen, hvor holdet indtager sjettepladsen. I næste uge gælder det en udekamp mod Helsingør FC, der ligger nummer syv i rækken.

HB Køge – Vendsyssel 1-0 (1-0)

 

Mål

1-0 // Rasmus Nielsen (41.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Daniel Arrocha

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Lee Rochester

Henrik Madsen

Rasmus Nielsen

Mikkel Wohlgemuth

Kristian Andersen

Marc Rochester

 

Udskiftninger

Justin Shaibu (U19) ind // Rasmus Nielsen ud (76.)

Malte Amundsen (U19) ind // Kristian Andersen ud (81.)

Sylvester Seeger-Hansen ind // Lee Rochester ud (90.)

 

Tilskuertal

613 tilskuere på Herfølge Stadion