HB Køge – Vendsyssel

HB Køge 1 - 0 Vendsyssel
12 mar 2017

HB Køge var på jagt efter revanche da Vendsyssel søndag eftermiddag havde lagt vejen forbi Castus Park i Herfølge. Det er nemlig ikke mere end halvanden uge siden at vendelboerne ekspederede HB Køge ud af DBU Pokalen efter en skuffende indsats fra HBK-tropperne.

 

Denne kolde forårssøndag i marts var HB Køge dog klar fra start. Der blev gået til den i nærkampene mod et fysisk stærkt Vendsyssel-mandskab, men de unge HB Køge-spillere kæmpede bravt og gik ind i duellerne for at vinde dem.

 

Første halvleg bød på få chancer, men var til gengæld en jævnbyrdig affære. Gæsterne havde den første mulighed, men heldigvis for HB Køge sparkede ghanesiske Shadrach Eghan forbi Andreas Hansens mål, og afslutningen blev derfor ikke for alvor farlig. Kort efter i den anden ende endte en retur fra et hjørnespark hos Alexander Bah, der desværre sparkede et stykke over mål.

 

Efter pausen kom HB Køge bedst ud af starthullerne og det lykkedes at få lagt spillet længere frem på gæsternes banehalvdel, hvilket også resulterede i flere fine muligheder.

 

54 minutter var spillet da Alexander Bah med en flot stikning indenom fandt Mark Gundelach, der straks sparkede bolden fladt ind i feltet med retning mod Marc Rochester, der dog blev tacklet i selve skudøjeblikket, og kort efter forsøgte Marco Larsen sig, men den stærkt spillende hjemmebanedebutant kunne se Jesper Christiansen redde i situationen.

 

Selvsamme Marco Larsen blev yderligere et minut senere væltet i straffesparksfeltet, hvilket skabte protester fra tilskuerpladserne – dommerens fløjte forblev dog tavs.

 

Det var i det hele taget en god periode for HB Køge, og kort før kampen gik ind i sin sidste halve time kom den forløsende scoring. Og det efter et flot og direkte angreb.

 

Daniel Arrocha slog en præcis aflevering på tværs af banen med retning mod Malte Amundsen, der brugte sin førsteberøring på at tæmme bolden og sin andenberøring på at slå et milimeterpræcist indlæg ind i feltet, hvor Alexander Bah kom stormende og flugtede bolden i nettet. Flot, flot scoring og 1-0 til HB Køge.

 

Gæsterne fra Vendsyssel så en del til bolden i den resterende del af kampen, men defensivt stod HB Køge rigtig stærkt, og gav undervejs ikke mange chancer væk. Der blev kæmpet om boldene og de unge HB Køge-spillere tog i den grad kampen med de fysisk stærke gæster op, og efter fire minutters overtid kunne HB Køge juble over en fortjent 1-0-sejr og tre point til kontoen.

 

HB Køge – Vendsyssel FF // 1 – 0

1-0 // Alexander Bah (58.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Mark Gundelach

Daniel Arrocha

Alexander Ludwig

Malte Amundsen (U19)

Lee Rochester

Mikkel Wohlgemuth

Henrik Madsen

Marco Larsen

Marc Rochester

Alexander Bah

 

Udskiftninger

Gustav Gjøg ind // Lee Rochester ud (81.)

Mads Juel Andersen ind // Marc Rochester ud (83.)

Ahmed Hassan ind // Alexander Bah ud (87.)

 

Tilskuertal

628 tilskuere på Castus Park