HB Køge – Viborg

HB Køge 1 - 0 Viborg
27 apr 2019

Med hård fight vandt HB Køge lørdag eftermiddag med 1-0 over topholdet fra Viborg, der var på besøg på Capelli Sport Stadion, Køge Idrætspark.

 

Trænerteamet Karlsen og Daugaard havde til kampen rystet posen en smule. HB Køge stillede med et tremandsforsvar bestående af Romeo, Bozga og Huja, mens Ricki Olsen og Christian Overby indtog rollerne som wingbacks.

 

Og netop Olsen og Overby havde hver især en fod med i HB Køges tidlige føringsmål efter blot seks minutter. Ricki Olsen fandt med en lang og præcis tværaflevering en fremadstormende Christian Overby i venstresiden. På førsteberøringen smed Overby bolden ind i feltet til Jakob Johansson, der ligeledes på sin førsteberøring sparkede HB Køge i front.

 

HB Køge lagde i det hele stærkt ud, og efter 13 minutter var det tæt på en ny scoring da Henrik Madsen vandt en løs bold på kanten af feltet, og efterfølgende med et godt spark tvang Viborgkeeperen til en god redning.

 

Yderligere ti minutter senere lagde Antonio Rocco Romeo en lang aflevering henover hele Viborgholdet med retning mod Jakob Johansson, der fik bolden med sig, men desværre sparkede forbi i situationen.

 

Viborg kom herefter spillemæssigt bedre med, men chancer havde de ikke mange af. Første efter 40 minutter sparkede gæsterne inden for målrammen. Bolden sad lige i handskerne på Andreas Hansen.

Fra anden halvlegs start var det igen HB Køge, der hurtigst kom frem til chancer. Martin Koch Helsted var tættest på ti minutter efter pausen, da han kom først på en løs Viborgtilbagelægning. HB Køge-topscoreren fik med en lang tå lobbet bolden over den fremadstormende Viborgkeeper, men desværre sneg bolden sig lige forbi målet.

 

Som kampen skred frem kom Viborg længere og længere frem på banen, men med godt presspil lykkedes det ofte HB Køge at få Viborg til at sparke lange bolde fremad banen, og det er altså sjældent, at modstanderne vinder luftdueller mod en fighter som Bozga i det centrale forsvar.

 

Et kvarter før tid testede Viborg efter tålmodigt opspil Andreas Hansen for anden gang i kampen, men igen kunne Andreas Hansen uden de store problemer gribe bolden.

 

HB Køge forsvarede sig godt, og føringen holdt fortjent hele vejen – også selvom Viborg fem minutter før tid sparkede på overliggeren og Andreas Hansen på returen måtte hive en flot redning ud af ærmet.

 

Flot og vigtig sejr til HB Køge, der i næste uge på udebane møder formstærke Lyngby.

HB Køge – Viborg // 1 – 0

1-0 // Jakob Johansson (6.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Antonio Rocco Romeo

Jean Claude Bozga

Marian Huja

Ricki Olsen

Magnus Häuser

Henrik Madsen

Liam Jordan

Christian Overby

Jakob Johansson

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Martin Vingaard (debut) ind // Jakob Johansson ud (65.)

Martin Christensen ind // Liam Jordan ud (79.)

Christian Enemark ind // Ricki Olsen ud (86.)

 

Tilskuertal

861 tilskuere på Capelli Sport Stadion, Køge Idrætspark