HB Køge – Viborg

HB Køge 2 - 1 Viborg
17 maj 2013

Viborg var et af de hold HB Køge ikke havde vundet over i denne sæson. HB Køge havde tidligere i sæsonen tabt 5-0 og spillet 0-0 i Viborg inden aftenens kamp på SEAS-NVE Park. Helt retfærdigt fik HB Køge rettet op på den skævhed da det nykårede Superligahold fra Viborg måtte gå ud i bussen for at tage turen tilbage til Jylland med nul point.

 

Efter det røde kort i sidste kamp mod FC Vestsjælland var Simon Richter i karantæneboksen sammen med anfører Morten Karlsen, så det var endnu en gang et HB Køge hold som nødtvungent måtte ændre i startopstillingen. Heldigvis var dem der kom ind fuldt gode erstatninger.

 

HB Køge startede kampen bedst og satte sig på begivenhederne fra starten. Bo Storm var her, der og alle vegne og allerede indenfor de første 5 minutter havde han haft to afslutninger mod Viborg målet. Viborg viste tænder efter ti minutter, men Frederik Due var på sin plads og fik afværget et hårdt skud mod HB Køge målet. Efterfølgende spiller Bo Storm Jeppe Kjær fri der fra en lidt spids vinkel sparker lige forbi. 

 

Men så gik den heller ikke længere for Viborg. Først tog offensive Thobias Ndungu et raid op ad venstre flanke og centrerede til Jeppe Kjær der driblede ind i feltet forbi to mand før han venter og venter og så trykker af, hvorefter bolden kliner sig op af den ene stolpe og ind i maskerne. 

 

Kun fire minutter senere tilbageerobrer Thobias Ndungu bolden på venstre fløj igen og spiller højt Bo Storm i feltet som i samme bevægelse tæmmer bolden med brystet og derefter sparker den i nettet med en helflugter uden chance for den tidligere Liverpool-reservekeeper Martin Hansen i Viborg målet. Klassemål af Bo Storm.

 

HB Køge holdt stand halvlegen ud og det var et ganske retfærdigt billede af kampen i første halvleg. HB Køge var klar – det var Viborg FF ikke.

 

Ingen gentagelse af FCV kampen 

I pausen skiftede cheftræner Per Frandsen en træt Anders Kaagh ud med Anders Nielsen og satte Bo Storm op i angrebet sammen med Jeppe Kjær. Mindre angrebsduo i 1. division findes nok ikke, men der er alligevel mange der misunder HB Køge de to spillere.

 

Viborg vendte i forrige runde en 2-0 føring til FC Vestsjælland til en sejr på 3-2 og der er ingen tvivl om at træner Ove Christensen gerne så Viborg vinde den sidste kamp og kunne tage i Superligaen med en sejr. Det var derfor et helt anderledes tændt Viborg hold der kom ud til anden halvleg. De lagde et tungt pres på HB Køge holdet der forsvarede sig det bedste de havde lært. Kom angriberne forbi forsvaret var Frederik Due dog på sin plads og tog sig af resten.

 

Bedst som man troede at HB Køge havde fået afværget det værste stomløb fik Mike Mortensen og Thobias Ndungu i fællesskab ikke rigtig clearet en bold og så kunne Kevin Mensah erobre bolden og sparke den forbi Frederik Due. Men tiden var gået og HB Køge holdt hovedet koldt. Der var gode kontraangreb fra HB Køge spillerne, men den sidste fod blev ikke sat rigtig denne gang og HB Køge fik ikke scoret yderligere.

 

Kampen sluttede med et inddirekte frispark til Viborg i HB Køges straffesparksfelt, men også i denne kamp måtte Thomas Dalgaard forlade en kamp mod HB Køge uden at score. Det er en bedrift i sig selv, når han er rækkens topscorer med 27 mål.

 

Kampen bød også på en længe ventet debutant i HB Køge da Eddi Gomes blev skiftet ind i stedet for Bo Storm 4 minutter før tid. Tillykke med det, Eddi.

 

Med sejren avancerer HB Køge til femtepladsen og kan forsvare denne placering ved at vinde den sidste kamp i Vejle.

 

HB Køge – Viborg FF 2-1 (2-0)

 

Mål

1-0 // Jeppe Kjær  (25.)

2-0 // Bo Storm (29.)

2-1 // Kevin Mensah (73.)

 

Advarsler, HB Køge

Anders Kaagh og Søren Henriksen

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Søren Henriksen

Andreas Sørensen

Mike Mortensen

Thobias Ndungu

Bo Storm

Marcel Rømer

Andreas Baes

Vito Hammershøy-Mistrati

Jeppe Kjær

Anders Kaagh

 

Udskiftninger

Anders Nielsen ind // Anders Kaagh ud (46.)

Eddi Gomes (debutant) ind // Bo Storm (86.)

 

Tilskuertal

988 tilskuere på SEAS-NVE Park