HB Køge – Viborg

HB Køge 1 - 1 Viborg
16 maj 2018

Der var dramatik for alle entrépengene da 1.231 tilskuere onsdag aften overværede HB Køges hjemmekamp mod Viborg FF på Capelli Sport Stadion i en nærmest direkte duel om NordicBet LIGAENs tredjeplads.

 

HB Køge lagde bedst ud i opgøret, men det var Viborgs Jonas Kamper, der et kvarter inde i opgøret scorede kampens første mål da han slap alene igennem og scorede sikkert bag en chanceløs Andreas Hansen.

 

Føringsmålet gav Viborgspillerne et skud selvtillid, og efter målet var det gæsterne der var mest i boldbesiddelse.

 

HB Køge kæmpede sig dog stille og roligt tilbage i kampen, og lige efter den halve time var Lee Rochester tæt på med et spark der desværre endte lige over målet, og en håndfuld minutter senere var Rochester igen på spil. Denne gang modtog han en lang tværaflevering fra Henrik Madsen, trak ind i banen og satte kurs mod målet, hvor Viborgkeeper Sebastian John desværre kom godt ud og fik afværget.

 

Efter pausen stod der HB Køge på det meste, og Viborg var sjældne gæster i HB Køges straffesparksfelt. HB Køge jagtede udligningen og knoklede benhårdt, og flere gange var det også tæt på.

 

Som da Karl Mööl efter 57 minutter sparkede lige forbi nærmeste målhjørne, eller da Lee Rochester otte minutter senere vendte rundt på en tallerken og måtte se sit forsøg reddet på stregen af en Viborgforsvarers hoved. Også anfører Henrik Madsen forsøgte sig, men flugteren fra 18 meters afstand strøg over Viborgmålet.

 

Med et kvarter tilbage kom Viborg lidt længere frem på banen, og spillede sig med en hurtig omstilling i højresiden frem til deres bedste mulighed efter pausen. Afslutningen røg dog nogle meter over mål, og truede ikke Andreas Hansen.

 

HB Køge kæmpede videre. Häuser sparkede hårdt lige på Sebastian John med to minutter tilbage. Og så kom forløsningen…

 

Tyve sekunder før den ordinære spilletids udløb dukkede Martin Koch Helsted op sparkede fra kort afstand bolden i mål til stor jubel for de mange tilskuere, der bakkede flot op om HB Køge-spillerne. Og nu gik jagten på en overtidsscoring og de tre point. HB Køge fortsatte det optimistiske spil, og tre minutter inde i overtiden lignede det et klokkeklart frispark til Karl Mööl på kanten af feltet. Dommertrioen vinkede dog afværgende, og i stedet satte Viborg fart i bolden og blev 30 sekunder senere tilkendt et straffespark i modsatte ende.

 

Andreas Hansen over for Andreas Albers. Den duel vandt HB Køge-keeperen, og sikrede dermed et uafgjort resultat i en kamp, som HB Køge sagtens kunne have vundet.

 

Med aftenens resultater er der status quo i toppen af rækken. HB Køge har således stadig to point op til den tredjeplads der giver to play-off kampe. Men det kræver sejr på søndag over Esbjerg i sæsonens sidste kamp, mens både Viborg og Vendsyssel skal tabe deres kampe. Det bliver svært, men der skal ikke være tvivl om at HB Køge tager til Esbjerg for hente tre point og spille sin chance.

 

HB Køge – Viborg // 1 – 1

0-1 // Jonas Kamper (15.)

1-1 // Martin Koch Helsted (90.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Karl Mööl

Jean Claude Bozga

Daniel Arrocha

Abdul Mumin

Lee Rochester

Mikkel Wohlgemuth

Henrik Madsen

Kristian Andersen

Alexander Bah

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Liam Jordan ind // Kristian Andersen ud (68.)

Magnus Häuser ind // Henrik Madsen ud (83.)

 

Tilskuertal

1.231 tilskuere på Capelli Sport Stadion