HB Køge – Viborg

HB Køge 1 - 0 Viborg
05 aug 2018

HB Køge leverede endnu en god præstation da holdet hjemme på Capelli Sport Stadion fulgte op på 5-2-sejren i sæsonpremieren mod FC Roskilde med en fortjent 1-0-sejr over Viborg FF.

 

Sejrsmålet blev sat stensikkert ind af topscorer Martin Koch Helsted på et straffespark begået mod Alexander Bah. Præcis som opskriften også var det ved 2-0-scoringen i sæsonpremieren for en uge siden. Hidsigt og optimistisk jagtende Bah erobrede bolden fra Alexander Fischer, der nærmest ikke kunne undgå at begå forseelsen.

 

Føringen var fuldt fortjent, for HB Køge havde spillet glimrende i første halvleg, og holdt Viborg nede på kun en enkelt god mulighed, som Andreas Hansen – dagens Man of the Match – reddede i sikker stil.

 

Også fra anden halvlegs start kom HB Køge bedst fra land, men det var småt med de helt åbne målchancer. Præcisionen og skarpheden i den sidste og afgørende aflevering manglede for ofte og forhindrede, at det blev rigtig farligt.

 

Tyve minutter før tid blev Viborg reduceret til ti mand da forsvarsspilleren Nikko Boxall fik sit andet gule kort for et hårdt frispark på Liam Jordan, og herefter begyndte chancerne igen at komme. Først var det gæsterne der var tæt på en udligning, men en imponerende refleks af Andreas Hansen på stregen holdt bolden ude af målet. Derefter var det HB Køge, der kom frem til de sidste muligheder i opgøret.

 

Størst var chancen til Martin Koch Helsted to minutter før ordinær spilletids udløb, men hovedstødet fra midt i feltet røg over kassen. Chancen kom efter glimrende forarbejde og indlæg af Magnus Häuser.

 

Det blev derfor ved 1-0, og efter fem minutters overtid brød jublen ud på Capelli Sport Stadion, hvor HB Køge nu har givet sig selv den bedst mulige indledning på sæsonen. To sejre i to kampe.

 

I næste uge skal HB Køge en tur på udebane når Morten Karlsens tropper møder Silkeborg IF på Jysk Park. Forinden gælder det dog 1. runde i Sydbank Pokalen, hvor modstanderen på onsdag kl. 18.00 – ligeledes på udebane – er Humlebæk Boldklub.

 

HB Køge – Viborg // 1 – 0

1-0 // Martin Koch Helsted, straffespark (34.

 

Udvisning

Nikko Boxall, Viborg (71.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Ricki Olsen

Jean Claude Bozga

Marian Huja

Christian Overby

Alexander Bah

Mikkel Wohlgemuth

Henrik Madsen

Martin Jensen

Liam Jordan

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Magnus Häuser ind // Martin Jensen ud (59.)

Martin Christensen ind // Alexander Bah ud (82.)

Mathias Høst ind // Liam Jordan ud (90.)

 

Tilskuertal

1.039 tilskuere på Capelli Sport Stadion