HB Køge – Viborg

HB Køge 2 - 1 Viborg
02 nov 2019 - 16:30Capelli Sport Stadion

Efter en regnfuld lørdag eftermiddag havde vejrguderne for en stund lukket for sluserne, da klokken nærmede sig 16.30 – og dermed kampstarten for opgøret mod Viborg FF. Et af rækkens så absolutte tophold kom på besøg og blev dermed det andet tophold i træk, HB Køge-spillerne skulle op imod efter sidste uges 2-2’er ude mod Fredericia.

Fra første fløjt lagde HB Køge ud med at presse gæsterne i bund. Således blev det til to chancer inden stadionuret havde rundet det første minut. Resten af første halvleg blev en blandet affære, hvor spillet bølgede frem og tilbage med chancer til begge hold. I front ledte Martin Koch Helsted og Jakob Johansson an med et aggressivt pres, der stressede gæsterne klædt i hvidt. Dog uden at give chancer.

Efter små tyve minutters spil kom Mathias Høst til kampens første rigtige chance, da han fra sit udgangspunkt i venstre side modtog en bold og næsten fri med målmanden sparkede mod mål. Viborgs sidste skanse fik reddet forsøget, der på en god dag havde været bedre – med en fin fodparade.

Som halvlegen skred frem opstod der af flere omgange plads mellem gæsternes forsvars- og midtbanekæde som Tobias Christensen, Martin Koch Helsted, Jakob Johansson og Martin Jensen skiftedes til at udnytte med gode kombinationer. Ellers skarpe Koch Helsted fik efter 26 minutter muligheden tæt under mål, da han næsten blev spillet helt fri – men i det afgørende øjeblik mistede han balancen.

Inden dommer Jonas Hansen fløjtede til pause opstod en række ekstra muligheder. Men det blev ikke til mere end lige ved og næsten. Måske en smule frustrerede over ikke at få det store udbytte af en fin første halvleg gik HB Køge til pause med stillingen 0-0.

Anderledes tændte var Viborg FF fra starten af anden halvleg. Kun ti minutter skulle de bruge før Jakob Bonde headede gæsterne foran på et mål, der ikke behøves meget beskrivelse. Derefter fulgte 25 minutter med frustration og flere lige-ved-og-næsten-chancer inden kampens uomtvistelige højdepunkt fandt sted.

Jean-Claude Bozga sendte en lang bold op mod Liam Jordan, der med en kropsfinte snød en forsvarsspiller, så bolden hoppede over ham. Da Jordan efterfølgende prikkede den forbi målmanden, måtte Viborg-keeperen tage ulovlige midler i brug og rive Jordan i gulvet. Det må man ikke. Rødt kort og straffespark. Og her var topscorer Martin Koch Helsted stensikker og sparkede stensikkert læderkuglen i mål.

I kampens sidste minut var stort set samme opskrift ophav til kampens resultat. Denne gang var det Vingaard med en lang bold frem i banen, hvor Johansson hårdt presset fik lagt bolden af til Liam Jordan, der denne gang tæmmede den et par meter fra feltet. Hurtigt lå den klar til skud, men Liam Jordan ventede i hvad der føltes som en evighed. Med nøje og besvær blev højreskøjten gjort klar til affyring og i det helt rigtige moment trykkede sydafrikaneren til bolden.

Et hårdt og direkte skud mod toppen af målet, der hverken nåede at skrue eller knække meget, inden den ramte overliggeren. Undersiden af overliggeren. Herfra hamrede bolden – næsten med samme kraft – ned i jorden og igen op i nettaget. Bolden gik ind og sejrsmålet var en realitet. Nede med en mand havde Viborg formøblet deres føring på et straffespark og et gudemål.

Dermed fik HB Køge tre vigtige point, som kom på baggrund af den nok bedste præstation i sæsonen.

HB Køge – Viborg // 2 – 1

0-1 // Jakob Bonde (55.)

1-1 // Martin Koch Helsted, straffespark (82.)

2-1 // Liam Jordan (89.)

Udvisning, Viborg

Ellery Balcombe (79.)

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Oliver Sonne

Jean Claude Bozga

Matthew Briggs

Christian Overby

Martin Jensen

Martin Vingaard

Tobias Christensen

Mathias Høst

Jakob Johansson

Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Liam Jordan ind // Mathias Høst ud (63.)

Marius Elvius ind // Martin Jensen ud (75.)

Marian Huja ind // Tobias Christensen ud (90.)

Tilskuertal

687 tilskuere på Capelli Sport Stadion