Hobro – HB Køge

Hobro 1 - 3 HB Køge
09 apr 2011

Sidste efterår tabte HB Køge med 0-1 på hjemmebane til Hobro, og derfor var var respekten stor for hjemmeholdet. Der var stort fokus på, at der skulle arbejdes stenhårdt mod en modstander, der er kendt for en sprudlende offensiv, og som i parentes bemærket nærmest spillede HB Køge ud af hjemmebanen i årets først kamp. Spillerne var således meget motiverede fra start.

Martin “Polle” Christensen var efter en gevaldig rundtur i Europa tilbage, hvor det hele startede, og cheftræner Skarbalius havde valgt en plads i startopstillingen til den debuterende fløj. Polle havde gjort gevaldigt opmærksom på sig selv i ugens træning og i en fortrinlig reserveholdskamp i ugens løb, og lørdag eftermiddag i Hobro gjorde “Polle” også flot opmærksom på sig selv – blandt andet med et godt skud på overliggeren og flere gode aktioner på kanten.

Størst overraskelse var nok debuten til den blot 16-årige Lee Rochester Sørensen. Lee startede på den offensive midtbane – hængende bag Simon Christoffersen i front. Lee blev sidste år kåret til årets talent i HB Køge efter en række flotte præstationer på klubbens U/17 ligahold. På U/17-holdet har Lee i denne sæson imponeret gevaldigt og det sammenholdt med imponerende præstationer på reserveholdet, har altså banet vej for en bemærkelsesværdig startplads i HB Køges offensiv.

 

HB Køge lagde bedst ud i kampen og kom til flere store chancer i kampens første tyve minutter, og det havde absolut været fortjent, hvis HB Køge i denne periode havde taget føringen.

 

I stedet kom hjemmeholdet bedre med, og ved et par lejligheder midtvejs i første halvleg måtte Morten H. Jensen i HBK-målet agere redningsmand.

 

Ti minutter før pausen skete det der ikke måtte ske. Hobro-topscorer Danilo Arrieta fik for meget tid og plads i feltet, og han scorede flot bag Morten H. Jensen.

 

Stillingen holdt halvlegen ud, og så ikke så meget længere, for bare fire minutter efter pausen kunne Søren Nielsen efter et hjørnespark sende udligningen ind, efter at han modtog bolden med ryggen til mål, og efter 73 minutter gik HB Køge i front da Simon Makienok Christoffersen udnyttede Martin Christensen og Lee Rochester Sørensens flotte forarbejde i offensiven.

 

Kort efter måtte en træt Lee Rochester Sørensen lade sig udskifte efter en flot og bemærkelsesværdig debut. Hans afløser, Mads Laudrup, skulle blot bruge fire minutter på banen før han med et flot spark havde sendt bolden op i hjørnet til slutresultatet 3-1.

 

Sejren sender HB Køge op på andenpladsen i 1. division – tre point foran Vejle, og med en kamp i baghånden. Allerede onsdag aften skal HB Køge igen i aktion når Hvidovre kommer forbi SEAS-NVE Park kl. 19.00.

 

Mål

1-0 // Danilo Arrieta (34.)

1-1 // Søren Nielsen (49.)

1-2 // Simon Makienok Christoffersen (73.)

1-3 // Mads Laudrup (77.)

 

Advarsler, HB Køge

Kenneth Bjergsted og Mads Laudrup

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Kenneth Bjergsted

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Andreas Sørensen

Martin Christensen

Lasse Kronborg

Søren Nielsen

Fabinho

Lee Rochester Sørensen

Simon Makienok Christoffersen

 

Udskiftninger

Mads Laudrup ind // Lee Rochester Sørensen ud (74.)

Thomas Sørensen ind // Andreas Sørensen ud (74.)

Marco Agger ind // Simon Makienok Christoffersen ud (89.)

Tilskuertal

510 tilskuere på Hobro Stadion