Karlslunde – HB Køge

Karlslunde 0 - 2 HB Køge
10 aug 2016

Onsdag aften var fokus for en stund fjernet fra 1. Division og i stedet rettet mod DBU Pokalen. På Karlslunde Stadion tørnede HB Køge sammen med Karlslunde IFs Danmarksseriemandskab i jagten på avancement.

 

HB Køges cheftræner Henrik Lehm havde på forhånd lovet spilletid til nogle af de spillere, der ikke havde fået så meget spilletid på det sidste. Det betød en en del ændringer i forhold til 3-0-sejren over Nykøbing FC i weekenden. Frederik Hansen afløste Andreas Hansen i målet, Gustav Gjøg fik fuld tid på højre back, og der var også startpladser til Sadik Krdzic og Aleksandar Lazarevic. Derudover fik Alexander Bah debut på fløjen, hvor han i løbet af kampens første time viste eksempler på sin hurtighed.

 

Karlslunde IF er et ungt hold med masser af energi, og de gav sig 110 % over hele linien og gav ikke HB Køge ro til at få ordentligt gang i spillet. Bolden var mest på HBK-fødder, men der manglede tempo i spillet og tilskuerne på Karlslunde Stadion blev ikke forkælet med mange chancer i første halvleg. Karlslunde IF havde kampens første mulighed da en løs bold blev opfanget, men sparket over, og i den anden ende måtte Kristian Andersen se en velspillende Thobias Henriksen i Karlslunde-målet redde til hjørnespark. Også Alexander Ludwig var tæt på, men hans hovedstød sneg sig lige forbi det fjerneste hjørne.

 

Efter pausen fortsatte tendenserne fra første halvleg. Der manglede tempo, og hjemmeholdet øjnede pludselig en pokaloverraskelse. Det gav dem ekstra energi, og de kæmpede fortsat det bedste de havde lært, selvom trætheden efterhånden begyndte at indfinde sig.

I løbet af kampens sidste tyve minutter begyndte HB Køge at lægge et større og større pres mod hjemmeholdets mål. Aleksandar Lazarevic sparkede forbi fra nært hold og kort efter brød Mikkel Wohlgemuth igennem, men måtte se hjemmeholdets keeper levere en fin parade. Det samme måtte Jeppe Simonsen med tolv minutter tilbage af kampen.

 

Med otte minutter tilbage af kampen blev Karlslunde IF reduceret til 10 mand da indskiftede Ahmed Hassan ulovligt blev stoppet i et gennembrudsforsøg, hvilket sikrede Sebastian Hansen sit andet gule kort. Og kort efter blev ti til ni da Karlslundes Nicklas Ursin også blev præsenteret for sit andet gule kort. Denne gang for en alt for hård tackling – ligeledes Ahmed Hassan. Med 11 mod 9 var der lagt op til powerplay i kampens afslutning.

 

Netop Hassan fik senere en endnu mere afgørende rolle i kampen. I kampens overtid sparkede han nemlig bolden i mål efter oplæg af Malte Amundsen, der brød igennem i venstresiden. Målet trak den sidste energi ud af hjemmeholdets spillere, og senere i overtiden blev 1-0 til 2-0 da Kristian Andersen sparkede bolden sikkert i nettet efter assist fra Ahmed Hassan.

 

Nu rettes fokus igen mod kampene i 1. Division, hvor en vigtig udekamp mod Fredericia venter på søndag eftermiddag.

Mål

0-1 // Ahmed Hassan (90.)

0-2 // Kristian Andersen (90.)

 

Udvisninger, Karlslunde IF

Sebastian Hansen (82.)

Nicklas Ursin (84.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Hansen

Gustav Gjøg

Mads Juel Andersen

Alexander Ludwig

Malte Amundsen (U19)

Sadik Krdzic

Kristian Andersen

Mikkel Wohlgemuth

Alexander Bah

Jeppe Simonsen

Aleksandar Lazarevic

 

Udskiftninger

Ahmed Hassan ind // Alexander Bah ud (60.)

Marc Rochester ind // Sadik Krdzic ud (68.)

Lee Rochester ind // Aleksandar Lazarevic ud (79.)

 

Tilskuertal

Ikke oplyst