Karpaty Lviv – HB Køge

FC Karpaty Lviv 3 - 3 HB Køge
11 feb 2020 - 15:00Side, Tyrkiet

For første gang på vinterens træningslejr var hverken vind eller vejr skyld i uheldige eller uhensigtsmæssig begivenheder, da tirsdagens træningskamp endte i en mindre målfest. 

Til daglig spiller FC Karpaty Lviv i den bedste ukrainske række, hvor de efter et skidt efterår kan se frem til en forårsæson som en del af bundstriden. Fra start var det dog HB Køge, der klart dominerede opgøret. Efter få minutters spil steg Martin Koch Helsted elegant til vejrs og headede en flot servet Vingaard-frispark i det fjerneste målhjørne. De lyse lokker nåede højere end alle andre og boldbehandlingen i luften var upåklagelig. Herefter kom opgøret “rigtigt” i gang og der blev spillet tempofyldt fodbold fra begge mandskaber. 

Cirka halvejs gennem første halvleg udmøntede et ukrainsk boldovertag sig i en chance, da et fladt indlæg fra straffesparksfeltets side i samspil med et øjebliks uopmærksomhed betød, at stillingen blev bragt på 1-1. Således holdte den også til pausen, inden hvilken Karpaty dog fik bolden i nettet – men det også fra en klar strafbar offside. 

Fra starten af anden halvleg var målscoreren Martin Koch Helsted skiftet ud til fordel for Liam Jordan, som en på forhånd fastlagt plan for at give spilletid til begge. Intet skrækindjagende eller sindsoprivende i den beslutning. I stedet blev der skudt gang i hjerteslagene, da selv samme Liam Jordan med et cutback satte 17-årige Marius Elvius op foran målet – af to omgange skulle han forsøge sig, men så kom scoringen også. Og det efter kun (!) tyve sekunders spil. Wow. 

Mindre end ti minutter senere viste ukrainerne igen snarrådighed og råstyrke, da en ny udligning faldt. Først blev Mathias Høst snydt og siden Pedro Silva i målet, hvorefter der var udlignet på målscoreren. Chancemæssigt var det ligeledes en ligeligt delt affære. Men igen, igen kom HB Køge foran, da Jakob Johansson var iskold fra ellevemeterpletten og konverterede det straffespark, som hans angrebskollega Liam Jordan havde fået tilkæmpet sig. Men igen, igen, igen (fristes man til at skrive) fik modstanderne reduceret. Og til trods for store chance på såvel straffespark som friløbere i de døende minutter forblev scoren 3-3 i et underholdende opgør.

FC Karpaty Lviv – HB Køge // 3-3

0-1 // Martin Koch Helsted (3.)
1-1 // (27.)
2-1 // Marius Elvius (46.)
2-2 // (54.)
3-2 // Jakob Johansson (66.)
3-3 // (83.)

HB Køges startopstilling

Tobias Christensen
Martin Koch Helsted
Jakob Johansson
Jean-Claude Bozga
Magnus Wørts
Magnus Häuser
Marius Elvius (U19)
Martin Vingaard
Oliver Sonne
Mathias Høst
Pedro Silva

Udskiftninger

Liam Jordan ind // Martin Koch Helsted ud (46.)
Christian Toftdahl (U19) ind // Tobias Christensen (62.)
Marian Huja ind // Magnus Häuser (76.)
Peter-Lee Vassell ind // Jakob Johansson ud (76.)
Casper Jørgensen (U19) ind // Martin Vingaard ud (83.)