Kolding Q – HB Køge

Kolding Q 0 - 1 HB Køge
15 aug 2021 - 12:00Fynske Bank Arena

Smal HB Køge-sejr efter ny Pokorny-scoring

HB Køges forsvarende danske mestre i Gjensidige Kvindeliga har fået en forrygende start på den nye sæson 2021/22.

Tre kampe på en uge er hvad af programmet har budt på og alle tre kampe er faldet ud til Svanernes fordel.

Søndag middag spillede HB Køge på udebane mod Kolding Q på Fynske Bank Arena i Bramdrupdam – og det er et sted, hvor HB Køge endnu ikke havde formået at hente tre points. Sidste sæson blev det til en uafgjort 3-3 i efteråret med en Kyra Carusa-udligning i overtiden og et nederlag på 1-3 i forårssæsonen – i øvrigt det seneste nederlag HB Køge-holdet har lidt i ligaen.

Det blev der så taget revanche for ved tredje besøg hos Kolding Q. HB Køge kunne nemlig tage tilbage til Køge med en sejr på 1-0 efter en målløs første halvleg.

Trænerduoen Søren Randa Boldt og Kim Daugaard havde valgt samme startopstilling som i onsdagens flotte kamp mod Brøndby IF.

Men det var hjemmeholdet Kolding Q der startede bedst og allerede i kampens tredje minut var der fare foran Keylan Marckeses mål, men til alt held for HB Køge fik Anna Kirk prikket bolden snert forbi mål.

Kolding fortsatte med at være toneangivende. Det var et tydeligt tændt hjemmehold der var gået på banen for at give de danske mestre kamp til stregen – og de første 20 minutter havde køgenserne svært ved at få fat.

Men efter 25 minutters spil begyndte gæsterne at komme ind i kampen. Den første advarsel om dette til Kolding blev sendt afsted af den tidligere Kolding-spiller Sofie Hornemann der sendte et flot langskud på overliggeren og derfra og resten af første halvleg tilspillede HB Køge sig til flere gode muligheder for at tage føringen.

Isabella Obaze havde en stor chance efter hjørnespark, i det 34. minut var det Cecilie Fløe der var nærgående, men Kolding Q’s målvogter, den tidligere landsholdslegende og HB Køge-keeper Stina Lykke Borg (noteret for 7 kampe for HB Køge) klarede flot. Fem minutter pausen var det Kyra Carusa der fik chancen i venstre side, men Stina Lykke Borg kom godt ud af målet og fik gjort vinklen lille og i halvlegens sidste minut var det Kelly Fitzgerald der var på spil, men igen måtte HB Køge se den rutinerede keeper hive en flot redning ud af ærmet.

HB Køge startede anden halvleg som de slap i første – og det gav pote allerede efter fire minutters spil. Isabella Obaze og Kyra Carusa spillede sig igennem i venstre side, og sidstnævnte sendte en perfekt bold ind foran det jyske mål, hvor Maddie Pokorny dukkede op i bagerste område og headede bolden i nettet – Pokornys fjerde scoring i den nye sæson.

Anden halvleg blev en livlig slagudveksling med gode chancer i begge ender af banen, men mest nærgående var hjemmeholdet, der tilspillede sig flere gode muligheder – men i Kaylan Marckese havde HB Køge en rigtig velspillende sidste skanse, som diskede op med flere fornemme redninger og hun havde således en meget stor andel i, at HB Køge kunne hente alle tre points med hjem til Østsjælland.

Det var HB Køges 7. sejr i træk i ligasammenhæng og 10. kamp i træk uden nederlag.

HB Køges næste kamp er lørdag den 28. august kl. 15.30 på udebane mod AaB.

Og så er det jo på søndag den 22. august at spændingen udløses omkring hvem der bliver HB Køges modstander i kvalifikationen til gruppespillet i UEFA Womens Champions League.

 

Kolding Q – HB Køge // 0-1 (0-0)

0-1  // Maddie Pokorny (49. min).

 

HB Køge opstilling:

Kaylan Marckese

Emma Færge

Selma Svendsen

Laura Guldbjerg Pedersen

Isabella Obaze

Kelly Fitzgerald

Lauren Sajewich

Maddie Pokorny

Kyra Carusa

Sofie Hornemann

Cecilie Fløe

 

Udskiftning:

Sofie Hornemann ud // Sarah Jankovska  ind // (67. min.)

Maddie Pokorny ud // Cornelia Kramer ind // (90 + 3 min)