Lyngby – HB Køge

Lyngby 2 - 2 HB Køge
30 sep 2018

HB Køge og Lyngby delte søndag eftermiddag i porten da de to hold mødtes i det der udviklede sig til intenst drama med fire mål og en enkelt udvisning.

 

Morten Karlsen måtte til kampen se bort fra rutinerede Jean Claude Bozga i midterforsvaret. Den bomstærke rumæner sidder ude med karantæne, og var i forsvaret afløst af anfører Henrik Madsen, der rykkede en tand tilbage på banen, mens Lee Rochester var ny mand i startopstillingen længere fremme.

 

Lyngby kom spillemæssigt bedst fra start, men HB Køge fik hurtigt spillet sig varme, og efter 19 minutter sparkede Magnus Häuser bolden i nettet da Lyngbykeeper Thomas Mikkelsen måtte give en retur på en afslutning fra Martin Koch Helsted efter et hjørnespark.

 

Føringen holdt til pausen, men ikke meget længere end det. Hjemmeholdet kom nemlig flyvende ud af starthullerne, og på ni minutter havde de vendt kampen på hovedet og bragt sig foran 2-1.

 

Nu jagtede HB Køge udligningen, og med 25 minutter tilbage lykkedes det for Martin Koch Helsted at sende bolden i kassen. Desværre for ham og holdkammeraterne blev målet annulleret for offside.

 

HB Køge jagtede dog stadig det ene point, og med otte minutter tilbage af opgøret kom udligningen, og det efter en situation, der fik sindende i kog på Lyngby Stadion.

 

I Lyngbyfeltet lå en forsvarer og ømmede sig efter at have fået skudt bolden uheldigt i maveregionen af en holdkammerat. Lyngby var fortsat på bolden, og forsøgte at drive den fremad i højresiden. Her pressede HB Køge dog højt på banen i et forsøg på at erobre læderkuglen. Lyngby valgte herefter at sparke bolden ud af banen og give HB Køge et indkast.

 

Med et indkast højt på banen sendte HB Køge de høje folk frem, heriblandt portugisiske Marian Huja, der forlængede Christian Overbys lange indkast. Martin Jensen forsøgte med et afslutning, men fik ikke ordentligt træf på bolden, der i stedet landede for fødderne af Jakob Johansson i det lille felt. Og den unge angriber svigtede ikke, og sendte bolden i mål.

 

Kort efter målet blev Lyngby reduceret til ti mand da indskiftede Nicki Bille Nielsen blev præsenteret for advarsel nummer to efter at være gået for hårdt ind i en tackling af Christian Enemark. HB Køge havde dog ikke held til at udbytte overtallet inden kampens sidste fløjt lød, men 2-2 må siges at være et fortjent og tilfredsstillende resultat mod et hold, der i sidste sæson spillede i Superligaen.

 

Med pointdelingen holder HB Køge fast i 1. pladsen i NordicBet LIGAEN, og holdet kan nu se frem til et rigtigt topopgør når de på udebane møder rækkens nummer to fra Viborg. Den kamp spilles på fredag den 5. oktober kl. 18.00.

 

Lyngby – HB Køge // 2 – 2

0-1 // Magnus Häuser (18.)

1-1 // Mathias Hebo Rasmussen (48.)

2-1 // Jesper Christjansen (54.)

2-2 // Jakob Johansson (81.)

 

Udvisning

Nicki Bille Nielsen, Lyngby (85.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Ricki Olsen

Henrik Madsen

Marian Huja

Christian Enemark

Lee Rochester

Magnus Häuser

Martin Jensen

Liam Jordan

Jakob Johansson

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Frederik Opoku ind // Liam Jordan ud (70.)

Christian Enemark ind // Lee Rochester ud (70.)

 

Tilskuertal

1.247 tilskuere på Lyngby Stadion