Lyngby – HB Køge

Lyngby 1 - 3 HB Køge
31 jul 2011

Søndag eftermiddag var der dømt vigtigt opgør i bunden af Superligaen da HB Køge gæstede Lyngby. Begge hold stod uden point inden dagens spillerunde, så der var meget på spil på Lyngby Stadion.

 

HB Køge startede kampen bedst, og som mod FC Midtylland i sidste spillerunde sad HB Køge stærkt på kampen i første halvleg. Holdt hjemmeholdet fra de helt store chancer og havde i det hele taget godt styr på kampen.

 

Allerede efter otte minutters spil brændte det på foran Rune Pedersens Lyngby-mål, men en mindre skudkavalkade endte i op til flere Lyngby-blokeringer, og mål kom der ikke ud af situationen.

 

Tre minutter senere måtte angrebstalentet Simon Makienok Christoffersen lade sig udskifte med en skadet fod efter en luftduel med en Lyngbyforsvarer. Ind i stedet for HB Køges topscorer kom Martin Christensen.

 

I spillet mellem felterne var HB Køge det bedste hold; nærkampene blev vundet og hjemmeholdet havde i det hele taget svært ved at komme frem til de helt store chancer. Efter 25 minutter lykkedes det dog Lyngby at teste Morten Haastrup Jensen, men HBK-keeperen var sikkerheden selv på Patrick Mortensens hovedstød.

 

36 minutter inde i kampen kunne han dog ikke gøre meget da Mathias Tauber ved bageste stolpe udnyttede at et frispark i Lyngbys højreside passerede gennem hele feltet. Tauber kastede sig frem og sendte læderkuglen i nettet til 1-0.

 

Det stilling holdt dog ikke meget mere end seks minutter. Da tog HB Køges nye amerikanske midterforsvarer nemlig sagen i egen hånd. Brad Rusin modtog bolden lige før midterlinien, satte tempo og førte bolden fremad. Ingen Lyngby-spillere formåede at stoppe Rusin, og pludselig stod amerikaneren ansigt til ansigt med Rune Pedersen. Brad Rusin svigtede ikke, og sendte en fortjent udligning i nettet.

 

Udligningen skabte naturligvis stor jubel – ikke mindst blandt de mange medrejsende fans, der kampen igennem ydede en fremragende opbakning til HBK-spillerne.

 

To minutter inde i første halvlegs overtid gik det dog galt igen. Efter endnu en dødbold dukkede Mathias Tauber op og forsvarsspilleren sendte bolden op i det ene målhjørne. Noget af en våd klud i hovedet på HB Køges spillere, der ellers endnu en gang havde vist flotte takter i kampens første halvleg.

 

Efter pausen faldt tempoet og intensiteten, og chancer var der ikke mange af. En af dem der var udnyttede hjemmeholdets Emil Larsen til at lukke kampen med scoringen til 3-1, og selvom der var chancer til Adda Djeziri, Martin Christensen og Bo Storm, så lykkedes det ikke for HB Køge at få sendt fornyet spænding ind i kampen.

 

Til gengæld måtte HB Køge slutte kampen med ti mand da Stefan Hansen i kampens sidste ordinære spilleminut fik marchordre af kampens dommer, da han som sidstemand gik ned i en tackling mod Bajram Fetai, der dog på tv-billederne så ud til at falde lidt for let til jorden.

 

Skarpheden i de to felter blev altså afgørende for kampen, og da det var Lyngby der var det skarpeste af de to hold, var det de blåklædte Lyngbyspillere der tog sejren og de tre point.

 

I næste uge møder HB Køge F.C. København, der søndag den 7. august kommer forbi SEAS-NVE Park kl. 16.00.

 

Mål

1-0 // Matias Tauber (36.)

1-1 // Brad Rusin (42.)

2-1 // Matthias Tauber (45.)

3-1 // Emil Larsen (72.)

 

Udvisning

Stefan Hansen (90.)

 

HB Køges startopstilling

Morten Haastrup Jensen

Thomas Sørensen

Stefan Hansen

Brad Rusin

Andreas Sørensen

Lee Rochester Sørensen

Nicolaj Madsen

Marcel Rømer

Bo Storm

Adeola Runsewe

Simon Makienok Christoffersen

 

Udskiftninger

Martin Christensen ind // Simon Makienok Christoffersen (11.)

Adda Djeziri ind // Lee Rochester Sørensen ud (55.)

Simon Richter ind // Thomas Sørensen ud (65.)

 

Tilskuertal

2.076 tilskuere på Lyngby Stadion