Lyngby – HB Køge

Lyngby 2 - 2 HB Køge
20 nov 2011

Der var bundopgør i Superligaen da HB Køge og Lyngby for anden gang i denne sæson tørnede sammen på Lyngby Stadion, og det var HB Køge der kom bedst fra start i opgøret. Der var således ikke spillet mange minutter før Marcel Rømer fik testet Rune Pedersen i Lyngby-målet med et fint hovedstød på Bo Storms indlæg.

 

Lyngby-keeperen havde i det hele taget en travl eftermiddag, for det var et oplagt og angrebsivrigt HB Køge-mandskab der havde lagt vejen forbi. Første halvleg bød således på masser af boldbesiddelse og flere nærgående forsøg – blandt andet ved Simon Makienok Christoffersen der to gange var tæt på med nærgående hovedstød.

 

Men stik mod spil og chancer var det Lyngby der kunne gå til pausen med føringen. På en af holdets første muligheder i kampen slap Emil Larsen igennem og sparkede flot bolden over i det lange hjørne uden chance for Morten H. Jensen i HB Køges mål.

 

Noget af en våd klud i ansigtet på HBK-spillerne, der bogstaveligt talt havde spillet hjemmeholdet ned under græstæppet i kampens første 45 minutter.

 

HB Køge fortsatte dog det fremadrettede og målsøgende spil, og det gav bonus.

12 minutter efter pausen lagde Bo Storm et præcist indlæg ind i feltet, hvor Simon Makienok Christoffersen viste imponerende springkraft, timing og hovedstødsstyrke. HB Køge-angriberen scorede sit fjerde sæsonmål da han flot dirigerede bolden over i det lange hjørne.

 

Målet blev starten på et tungt pres mod Lyngby-målet, for kort efter var der store chancer til blandt andre Marcel Rømer og Simon Christoffersen igen, men der skulle en frisparksperle til for at HB Køge kom i front.

 

Simon Makienok Christoffersen blev nedlagt på kanten af feltet, og Bo Storm krøllede efterfølgende bolden flot over muren og ind ved nærmeste stolpe. Flot scoring der udløste stor jubel i HBK-lejren.

 

HB Køge fortsatte det gode spil, kom frem til masser af chancer mens defensiven havde godt styr på Lyngbys angribere, der ikke kom frem til mange muligheder i kampen.

 

Alt lignede derfor en sejr til HB Køge, men otte minutter før tid slog Emil Larsen til endnu en gang med endnu en solo-præstation. Han satte et par HBK-forsvarere og sparkede dernæst bolden i nettet via indersiden af den nærmeste stolpe.

 

Den sene udligning åbnede igen kampen og HB Køge-spillerne virkede i et par minutter efter scoringen en anelse rystede. Alligevel lykkedes det HB Køge at komme frem til endnu et par muligheder – størst var chancen til Brad Rusin, der en meter fra målet dog ikke fik ordentligt træf på bolden, mens Martin Christensens efterfølgende forsøg blev blokeret af en flyvende Lyngby-forsvarer.

 

Yderligere scoringer blev det dog ikke til i den underholdende kamp, hvor det var hjemmeholdet der efter kampen kunne være bedst tilfreds med kampens resultat, og det var da også en flok ærgerlige HB Køge-spillere der forlod grønsværen efter kampen, hvor man kom frem til ti hjørnespark og hele 28 afslutninger mod Lyngbys fem.

 

Allerede torsdag skal HB Køge igen i aktion. Modstanderen er VB Kolding i kvartfinalen i DBU Pokalen. Næste Superligakamp spilles søndag den 27. november kl. 16.00 i Parken mod F.C. København.

 

Mål

1-0 // Emil Larsen (43.)

1-1 // Simon Makienok Christoffersen (57.)

1-2 // Bo Storm (67.)

2-2 // Emil Larsen (82.)

 

HB Køges startopstilling

Morten Haastrup Jensen

Thomas Sørensen

Thomas Guldborg Christensen

Brad Rusin

Simon Richter

Adeola Runsewe

Lasse Kronborg

Nicolaj Madsen

Marcel Rømer

Bo Storm

Simon Makienok Christoffersen

 

Udskiftninger

Martin Christensen ind // Nicolaj Madsen ud (38.)

Ronnie Bendtsen ind // Simon Richter ud (46.) 

 

Tilskuertal

1.343 tilskuere på Lyngby Stadion