Lyngby – HB Køge

Lyngby 2 - 0 HB Køge
28 sep 2014

HB Køge var tidligt søndag eftermiddag på en svær opgave på udebane mod et af rækkens bedst spillende mandskaber, Lyngby, der til kampen virkede særdeles velforberedte på HB Køges spillestil.

 

HB Køges pres fungerede fint i første halvleg og i syv af ni tilfælde hvor hjemmeholdets keeper spillede bolden ud i fødderne på en holdkammerat fik HB Køge med effektivt pres brudt Lyngbys opspil og opsnappet bolden. Desværre manglede den sidste aflevering i flere tilfælde når bolden skulle spilles fremad efter erobringen, og derfor fik HB Køge ikke for alvor udbytte af det aggressive pres udover et godt forsøg fra distancen af Philip Zinckernagel, som Højlund i Lyngbymålet ekvilibristisk måtte redde.

 

Problemerne var større når HB Køge selv skulle sætte spillet og bygge op. Bolden blev flere gange tabt, og Lyngby stod lavt og lurede på omstillinger. Specielt David Boysen i højresiden voldte problemer med sin hurtighed og snilde. Fire gange før pausen havde Lyngby chancer, som de, hvis ikke det havde været for en klar Man of the Match-optræden af Frederik Due i målet, vel sagtens kunne og egentlig også burde have scoret på.

 

Efter pausen tabte HB Køge momentum i presset, og Frederik Due, der spillede sin kamp nummer 50 for HB Køge, måtte flere gange i aktion for enten at forhindre chancer i at blive til mål eller indlæg i at blive til afslutninger. En travl dag på kontoret for ham.

 

Lige efter den spillede time skete dog det, der ikke måtte ske. Hjemmeholdets Frederik Gytkjær dirigerede et indlæg fra højresiden i mål, og derfra var det op ad bakke for HB Køge.

 

HB Køges topscorer, Brandão, havde de i dagens anledning hvidklædte gæsters bedste forsøg, da han blev spillet fri af landsmanden Bruninho. Brandão var dog var dog for længe om at beslutte sig, og så fik Højlund reddet til hjørne.

 

Indskiftningerne af Nikolaj Hansen og Justin Shaibu skabte kortvarig ravage i Lyngby-defensiven, men ud over en afslutning fra en spids vinkel fra Nikolaj Hansen, og et lige-ved-og-næste gennemløb fra Shaibu, blev det ikke til det helt store i HB Køges jagt på en udligning.

 

Chancestatistikken sagde 10-4 i hjemmeholdets favør, og den sidste af Lyngbys muligheder tilfaldt unge Mathias Malte Knudsen, der flot lobbede bolden over en sagesløs Frederik Due.

 

Lyngby tog de tre point efter en kamp, hvor fornemmelsen længe var god, men hvor det samlede billede alligevel endte med at være det, at Lyngbys sejr var ganske fortjent.

 

Lyngby – HB Køge // Matchfacts

 

Mål

1-0 // Frederik Gytkjær (63.)

2-0 // Mathias Mejer Knudsen (88.)

 

Advarsler, HB Køge

Philip Zinckernagel

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Casper Grønn

Luka Bogdan

Alexander Ludwig

Anders Nielsen

Bruninho

Kristian Andersen

Rasmus Nielsen

Sylvester Seeger-Hansen

Philip Zinckernagel

Brandão

 

Udskiftninger

Daniel Arrocha ind // Casper Grønn ud (76.)

Justin Shaibu ind // Philip Zinckernagel ud (78.)

Nikolaj Hansen ind // Rasmus Nielsen ud (78.)

 

Tilskuertal

992 tilskuere på Lyngby Stadion