Lyngby – HB Køge

Lyngby 1 - 1 HB Køge
24 mar 2016

HB Køge var torsdag eftermiddag på en svær opgave på udebane mod Lyngby, der som tophold i Bet25 Ligaen er klare favoritter til at snuppe den ene af de tre oprykningspladser. En af årsagerne til Lyngbys topplacering skal findes i deres stærke præstationer på hjemmebanen. 11 kampe, ni sejre og to uafgjorte lød statistikken på for Lyngby inden mødet med HB Køge.

 

Hos HB Køge måtte cheftræner Henrik Lehm igen se bort fra skadede Radanfah Abu Bakr og Mikkel Wohlgemuth. Sidstnævnte døjer med en rygskade. I forhold til weekendens kamp mod FC Roskilde var der derudover afbud fra Kristian Pedersen, der er på tur med U21-landsholdet, der i løbet af den kommende uge spiller to EM-kvalifikationskampe.

 

Kristian Pedersens afbud gav en startplads til 18-årige Malte Amundsen, der leverede en stærk og lovende præstation i bagkæden. Det var U18-landsholdsspillerens blot femte kamp på HB Køges førstehold, og den første fra start i Bet25 Ligaen.

 

Hjemmeholdet fra Lyngby kom bedst ud af starthullerne og et par gange i løbet af kampens første tyve minutter måtte Frederik Due levere et par gode indgreb. I den anden ende forsøgte Marc Rochester sig et par gange, men her var Lyngbykeeper Andreas Larsen på plads. De to hold stod generelt godt på banen og til hinanden, og blandt andet derfor var målchancerne i opgøret ikke mange før pausen.

 

I anden halvleg kom Lyngby igen bedst i gang, men igen var det småt med chancer. Lyngby forsøgte sig med et par indlæg som enten sad i handskerne på Frederik Due eller som blev ekspederet væk af forsvaret, og i den anden ende havde HB Køge svært ved at komme frem til det helt store. Lige indtil kampens 57. minut.

 

HB Køge tilkæmpede sig et hjørnespark som Kristian Andersen med stor præcision sendte mod bageste stolpe. Her fik Marc Rochester vristet sig fri af sin oppasser, og så kunne Rochester stille og roligt heade bolden i nettet. Målet var offensivspillerens fjerde i fire kampe i foråret.

 

At Lyngby har en stærk og bred trup sås kort efter, hvor blandt andet de to tidligere HB Køge-angribere Jeppe Kjær og Lars Brøgger Hansen blev sendt på banen i et forsøg på at fremtvinge en udligning, og netop de to stod også bag den udligning, der lå lidt i luften efterhånden som kampen skred frem. Kjær sparkede på stolpen og returen faldt ud i fødderne på Brøgger, der kunne sparke bolden i mål.

 

I kampens slutfase pressede Lyngby på, mens HB Køge forsøgte at skabe ravage på hurtige omstillinger, men det blev ved 1-1 og dermed et enkelt point til hver.

 

HB Køges næste kamp spilles allerede på mandag. Modstanderen er Næstved. Kampen spilles kl. 13.45 på Herfølge Stadion.

Mål

0-1 // Marc Rochester (57.)

1-1 // Lars Brøgger Hansen (79.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Daniel Arrocha

Alexander Ludwig

Malte Amundsen (U19)

Lee Rochester

Rasmus Nielsen

Kristian Andersen

Henrik Madsen

Sylvester Seeger-Hansen

Marc Rochester

 

Udskiftninger

Justin Shaibu (U19) ind // Kristian Andersen ud (83.)

Gustav Gjøg (U19 – debutant) ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (89.)

 

Advarsler

Rasmus Nielsen

Mark Gundelach

 

Tilskuertal

1.054 tilskuere på Lyngby Stadion