Marienlyst – HB Køge

Marienlyst 1 - 1 HB Køge
01 aug 2013

Det var en flok kampklare HB Køge spillere der stillede op på det usædvanlige lækre græstæpper på Odense Atlektikstadion for at spille mod Marienlysts oprykkere fra 2. division vest. Selvom det var Marienlyst der havde kampens første chance så var det hurtigt tydeligt at det var HB Køge der var overlegne fysisk, i spilforståelse og i omgangen med bolden. Ofte løb Marienlyst meget forgæves i de kombinationer som HB Køge spillede i.

 

Der var optræk til flere chancer, men på forunderlig vis fik Marienlyst altid et ben eller hoved i vejen for den sidste og afgørende aflevering. Lige indtil det 27. minut hvor Vito Hammershøy-Misrati spiller Jeppe Kjær der prompte afleverer tilbage og så er Vito alene igenne med målmanden og på bedste Elkjær stil lopper han den i mål. Det så let ud.

 

HB Køge fastholdt presset og især Philip Zinckernagel har mange gode gennemrbrud som ofte skabes på eget initiativ fra venstre side løber Ndungu ofte meget med og har fine indlæg fra fløjen. Desværre er Anders Kaagh stadig ude. Han var savnet i dagens kamp. Især når man ser på hjørnesparksstatistikken som endte 11-1 til HB Køge.

 

I 1. halvleg skal det også siges at Frederik Due har en mesterredning på en løs bold der pludselig flugtes mod mål, men Frederik Due er på på plads og parerer med en hånd.

 

Efter pausen er det fortsat HB Køge der dominerer. Igen er det Zinckernagel og Vito Hammershøy-Misrati der er de farligste. Men i det 63. minut ændrer kampen karakter. Edi Gomes tackler en Marienlyst spiller med knopperne forrest og forseelsen er til gult. Der bliver fløjet men på en eller anden måde får Marienlyst spilleren provokeret Edi Gomes så meget at detkommer til håndgemængd de to spillere i mellem. Det bliver hurtigt standset, men dommeren vælger at give Eddi Gomes direkte rødt og gult til Marienlyst. Eddi Gomes havde spillet en solid og god kamp ind til nu i midterforsvaret så var et stort tabt for HB Køge.
HB Køges bænk tager i samme moment Philip Zinckernagel ug og sætter Anders Nielsen ind og flytter Thobias Ndungu ind i midterforsvaret mens Anders Nielsen Ndungus backplads.

 

Marienlyst lugtede nu uventet blod og selvom der ikke blev skabt meget så skulle HB Køge nu finde sine ben igen. Inden cheftræner Per Frandsen fik justeret for alvor nåede en Marienlyst spiller for en gangs skyld at snyde Ndungu i HB Køges højre side og lægge den ind til Mads Overgaard der for en gangs skyld kom foran Søren Henriksen og tæt under mål kunne sparke ind til 1-1. Såre ufortjent, men stor jubel blandt de 498 tilskuere til Marienlysts’ første hjemmekamp i den næstbedste række siden 1938.

 

Lee Rochester kommer ind i stedet for Marcel Rømer og kort efter kommer Sebastian Kroghdal ind i stedet for Jeppe Kjær og nu er HB Køge klar til en slutspurt.

 

Den kommer også. Spillet presses i de sidste ti minutter op mod Marienlysts mål og Ndungu er meget tæt på at få bolden i rusen, men den blokeres til hjørne, som HB Køge aldrig rigtig for alvor fik noget ud af.

 

Der var kun lagt knapt 4 minutter til selvom der var flere pauser i spillet i 2. halvleg.

 

Helt forkert er det ikke at skrive at HB Køge tabte 1-1.

 

Mål

0-1 // Vito Hammershøy-Misrati (27.)

1-1 // Mads Overgaard (75.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Simon Richter

Søren Henriksen

Eddi Gomes

Thobias Ndungu

Marcel Rømer

Vito Hammershøy-Misrati

Morten Karlsen

Philip Zinckernagel

Delphin Tshiembe

Jeppe Kjær

 

Udskiftninger

Anders Nielsen ind // Marcel Rømer ud (63.)

Lee Rochester ind // Philip Zinckernagel ud  (75.)

Sebastian Krogdahl ind // Jeppe Kjær ud (78.)

 

Tilskuertal

Ca. 498 på Odense Atletikstadion