Næsby – HB Køge

Næsby 0 - 3 HB Køge
24 sep 2014

Der var pokaldyst i Odense onsdag eftermiddag, hvor HB Køge tørnede sammen med 2. Divisionsholdet Næsby. Begge hold havde ændret på en del positioner i forhold til deres seneste kampe. HB Køges cheftræner Henrik Pedersen havde før kampen proklameret at han blandt andet ville benytte opgøret til at få set lidt nærmere på nogle af de spillere, der ikke har spillet så meget hidtil.

 

Det var hjemmeholdet Næsby, der kom bedst ud af starthullerne over for et HB Køge-hold i ny konstruktion i 4-4-2. Men “de små” fik ikke udnyttet deres store chancer, og efter et kvarters tid satte HB Køge sig tungt på kampen. Næsby havde svært ved at spille sig ud af presset, hvor en HB Køge-spiller konstant kom forrest, inden bolden nåede over midterlinjen.

 

HB Køges første chance tilfaldt Brandão efter et indkast fra Samuel Owolabi i venstresiden. Pludselig stod brasilianeren med bolden i feltet. Han tøvede ikke og sparkede køligt bolden i det korte hjørne med sit stærke højreben.

 

Sidenhen kom de fleste muligheder efter effektive omstillinger, hvor HB Køge-spillerne simpelthen overgik de endnu yngre Næsby-spillere i hurtighed og teknisk elegance. Nikolaj Hansen brændte et stort tilbud efter smukt oplæg fra Bruninho, som fandt ham i dybden med en hård, flad pasning fra siden. Generelt var der fuld udnyttelse af det våde underlag i det flade kombinationsspil ved flere lejligheder, men momentum ebbede ud, som halvlegen skred frem. Det blev ved 1-0 i 1. halvleg.

 

Efter pausen overlod HB Køge mere boldbesiddelse til Næsby, som fik lov til at spille ud fra målmanden. Hjemmeholdet havde, både ved stillingen 1-0 og efter HB Køges 2-0 scoring et kvarter før tid, store muligheder, hvor de viste sig frem som et hold, der besidder stor kvalitet i pasningsspillet, og med offensivt tænkende spillere med fart, der kan skabe chancer på lidt plads.

 

Frederik Due var dog igen en sikker sidste skanse og reddede hver gang, der var fare på færde. Han holdt målet rent og kan dermed notere sig for sit tredje clean-sheet i streg. En tangering af klubrekorden.

 

Med et kvarter tilbage af kampen, og efter en generelt chancefattig anden halvleg opsnappede Brandão en bold i presset og vippede den over Næsby-målmanden. Kampen var lukket, og HB Køge tilspillede sig flere og flere chancer, som kampen skred frem, og Næsby-spillerne blev trætte.

 

Tyve minutter før tid var unge Oliver Jørgensen blevet sendt på banen til sin sæsondebut, og netop som stadionuret passerede de 90 spillede minutter nettede han til 3-0. Det var Oliver Jørgensen selv der startede angrebet med en fin aflevering i dybden til Rasmus Nielsen, der for sin del viste fin teknik og stort overblik ved først at snyde en modstander med en skarp kropsfinte og siden spille læderkuglen på tværs til Oliver Jørgensen, der kunne skubbe bolden det sidste stykke over stregen. Flot mål og Oliver Jørgensen første som senior.

 

HB Køge fik altså til slut skabt lidt forskel på måltavlen, selvom Næsby egentlig var godt med langt hen ad vejen, men da kræfterne slap op for hjemmeholdet lukkede HB Køge kampen effektivt.

 

Mål

0-1 // Brandão (16.)

0-2 // Brandão (74.)

0-3 // Oliver Jørgensen (90.)

 

Advarsler

Ingen

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Daniel Arrocha

Luka Bogdan

Søren Henriksen

Alexander Ludwig

Bruninho

Samuel Owolabi

Oskar Tranberg

Philip Zinckernagel

Nikolaj Hansen

Brandão

 

Udskiftninger

Oliver Jørgensen ind // Nikolaj Hansen ud (68.)

Rasmus Nielsen ind // Philip Zinckernagel ud (74.)

Sylvester Seeger-Hansen ind // Søren Henriksen ud (78.)

 

Tilskuertal

247 tilskuere på Næsby Stadion