Nykøbing FC – HB Køge

Nykøbing 0 - 1 HB Køge
11 jul 2020 - 14:00CM Arena

Selvom en sejr i enhver fodboldkamp belønnes med tre point, så var de hårdt tilkæmpede tre point i lørdagens besøg hos Nykøbing FC alligevel lidt mere værd. Kampens betydning gav sig selv med to mandskaber, der kæmper om at undgå nedrykning, i direkte duel. Og det på en bane, hvor HB Køge hidtil aldrig har taget en sejr.

Det gjorde HB Køge dog lørdag eftermiddag på det mål som Martin Koch Helsted flot satte ind efter en nærmest endnu flottere aflevering fra Magnus Häuser, der hurtigt opsnappede en løs bold på kanten af feltet, og sendte en hård og præcis aflevering ind i fødderne på HB Køges topscorer. 1-0 til HB Køge, og ganske fortjent set over kampens indledning.

Nykøbing FC kunne dog ikke bruge det resultat til noget som helst, og som kampen skred frem overtog hjemmeholdet en større og større del af boldbesiddelsen, og flere gange måtte keeper Kevin Mendoza redde kastjanerne ud af flammerne, sammen med et også godt kæmpende forsvar, hvor især Mathias Høsts eminente tilbageløb og sidsteøjeblikstackling skilte sig ud.

HB Køge havde også chancer. Særligt efter pausen, hvor der var fine muligheder til både Jubril Adedeji, Liam Jordan samt indskiftede Jakob Johansson og Effiong Nsungusi Jnr., der dog alle måtte se Jannich Storch redde.

Som tiden gik blev gæsternes pres mod HB Køges mål intensiveret, men på stærk fight blev sejren kæmpet hjem – også selvom det 7 minutter inde i overtiden var lige ved at gå galt. Heldigvis fik Kevin Mendoza vippet bolden på overliggeren, og kunne derefter siddende i græsset lade bolden falde ned i armene, og tage imod et lettelsens pandekys fra Marian Huja, der på nærmeste hold havde været vidne til den kampafgørende redning.

I alt 99 minutter blev det til før HB Køge før kampens dommer fløjtede for sidste gang, og det betyder, at HB Køge tager tre meget vigtige point. Der er nu syv point ned til netop Nykøbing FC under stregen, og med kun tre kampe tilbage kan HB Køge selv afgøre tingene.

Nykøbing FC – HB Køge // 0 – 1

0-1 //  Martin Koch Helsted (11.)

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Mark Gundelach

Magnus Wørts

Marian Huja

Mathias Høst

Marius Elvius

Martin Vingaard

Magnus Häuser

Jubril Adedeji

Liam Jordan

Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Tobias Christensen ind // Marius Elvius ud (46.)

Jakob Johansson ind // Jubril Adedeji ud (67.)

Effiong Nsungusi Jnr. ind // Tobias Christensen ud  (80.)

Christian Overby ind // Mark Gundelach ud (90.)