OB – HB Køge

OB 2 - 1 HB Køge
02 okt 2011

Det har i denne sæson hørt til sjældenhederne, at cheftræner Auri Skarbalius har kunnet stille med samme startformation i to kampe i træk, men mod OB havde han muligheden, og det betød at han gav genvalg til de elleve spillere der startede på banen i midtugen da HB Køge spillede sig videre i DBU Pokalen efter en sejr på 3-1 over Esbjerg.

 

Og det var ikke til at se på HBK-spillerne at de havde 120 minutters pokalfodbold i benene, for de orangeklædte HBK-spillere lagde rigtig godt ud i opgøret, og allerede i kampens første kvarter havde HB Køge haft flere gode muligheder. Adeola Runsewe sendte en hårdt spark snert forbi fjerneste opstander, Kristian Geertsen tvang med en knaldhårdt spark Mads Toppel i OB-målet til at redde til hjørnespark, som anfører Thomas G. Christensen kort efter headede mod mål.

 

HB Køge havde i det hele taget rigtig godt fat i OB-spillerne. Presspillet fungerede efter planen, der blev skabt chancer, og defensivt stod bagkæden godt og havde ganske fint styr på hjemmeholdets offensive kræfter. Andreas Johansson havde i kampens indledning den største OB-chance, men Morten H. Jensen var på plads ved svenskerens skud fra 20 meter.

 

Efter tyve minutters spil førte Fabinho bolden frem ad banen, og selvom han var omringet af tre OB’ere fik brasilianeren ekspederet bolden videre til Adeola Runsewe på venstrekanten. Nigerianeren tog et par træk og smed et indlæg ind i feltet, hvor Simon Makienok Christoffersen kunne sparke sin tredje sæsonscoring i kassen til HBK-føring på 1-0.

 

Ganske fortjent egentlig, for det var HB Køge der i denne periode havde været bedst og skapt de fleste og største chancer.

 

Føringen holdt dog kun i ganske kort tid, for syv minutter senere var en tilfældighed i OBs opbyggende spil medvirkende til at farlige Peter Utaka kom alene igennem. Utaka rundede Morten H. Jensen, der dog fik presset angriberen til et lidt for skarpt træk. Utaka bevarede dog roen og kunne kort efter sende bolden i nettet.

 

Fem minutter senere var endnu en tilfældighed årsag til OB’s næste scoring. I HB Køges opbyggende spil midt på hjemmeholdets banehalvdel betød en misforståelse mellem Adeola Runsewe og Lee Rochester Sørensen, at Peter Utaka igen kunne sætte kursen mod HB Køges mål, og selvom Stefan Hansen fulgte Utaka helt til dørs, så fik angriberen alligevel fladt listet bolden indover målstregen.

 

To ærgerlige mål i en første halvleg, hvor HB Køge var mest på bolden, havde gjort det vanskeligt for OB at skabe chancer og selv var kommet frem til en række muligheder.

 

Efter pausen kom HB Køge ikke frem til helt så mange chancer, og heller ikke hjemmeholdet fik for alvor testet Morten H. Jensen i HB Køges mål. Som kampen skred fremad lignede det mere og mere at OB kunne holde fast i føringen, men mod slutningen af kampen fik HB Køge alligevel etableret et lille pres mod OBs mål, og tyve sekunder inde i overtiden var Nicolaj Madsen tæt på en forløsende udlignende scoring, men midtbanespillerens afslutning strøg lige forbi opstanderen. Få minutter senere var der også lidt panik før lukketid i OB-forsvaret. Et frispark blev af Kristian Geertsen sendt ind i feltet, hvor Mads Toppel i OB-målet kom lidt på mellemhånd, men i situationen kom der ikke andet ud af det end et gult kort til Fabinho, der gik lidt for hårdt til OB-keeperen i forsøget på et nå frem til en løs bold tæt under mål.

 

Mål

0-1 // Simon Makienok Christoffersen (20.)

1-1 // Peter Utaka (27.)

2-1 // Peter Utaka (32.)

 

Advarsler

Adeola Runsewe, Simon Richter og Fabinho, HB Køge

Eric Djemba-Djemba og Mads Toppel, OB

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Kristian Geertsen

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Simon Richter

Fabinho

Nicolaj Madsen

Lee Rochester Sørensen

Martin Christensen

Adeola Runsewe

Simon Makienok Christoffersen

 

Udskiftninger

Marcel Rømer ind // Lee Rochester Sørensen ud (46.)

Marc Rochester Sørensen ind // Martin Christensen ud (58.)

Brad Rusin ind // Stefan Hansen ud (86.)

 

Tilskuertal

6.172 tilskuere på TRE-FOR Park