OB – HB Køge

OB 2 - 4 HB Køge
25 mar 2012

HB Køges flotte forår fortsætter. Søndag eftermiddag hentede Tommy Møller Nielsens orangeklædte den anden sejr i træk på udebane, da det på TRE-FOR Park i Odense blev til en imponerende sejr på 4-2 over OB, de seneste tre sæsoners sølvmedaljevindere, og HB Køge har dermed hentet syv point i de seneste tre kampe.

 

Som i mandagskampen mod AaB lagde HB Køge fra start ud med at presse modstanderne over alt på banen, og til en start resulterede det i en række fejlafleveringer fra begge hold.

 

Kampens første store chance tilfaldt hjemmeholdet, der efter et godt angreb i højresiden var tæt på at tage føringen, men Morten Skoubos glidende afslutning tog stolpen og gik i spil igen. 27 sekunder senere var HB Køge foran.

 

Efter godt og hurtigt omstillingsspil var Nicolaj Madsen alene med OB-keeper Mads Toppel. HBK-topscoreren svigtede ikke og satte stensikkert sin tredje forårsscoring i kassen. 1-0 til HB Køge, der efterhånden har gjort det til en vane at komme foran i kampene i Superligaen. Det er sjette gang i de seneste syv Superligakampe, at HB Køge har været foran.

 

Ti minutter senere var det tæt på 2-0, da Stefan Hansen med et godt hovedstød tvang Mads Toppel til med det yderste af fingerspidserne at vippe bolden over målet.

 

Som halvlegen skred frem fik OB dog efterhånden etableret noget der mindede om et pres, og Andreas Johansson testede Morten H. Jensen et par gange mod slutningen af første halvleg, men HBK-keeperen var på sin plads med et par gode indgreb på svenskerens forsøg.

 

OB startede bedst i anden halvleg, tydeligt indstillet på forsøge at fremtvinge en hurtig udligning. Det lykkedes. Ti minutter efter anden halvlegs start blev Bashkim Kadrii spillet fri, og han lagde udligningen ind bag en prisgivet Morten H. Jensen i HB Køges mål.

 

1-1 holdt dog ikke længe, for bare seks minutter var Marc Rochester Sørensen på pletten med et smukt mål. Efter en hovedstødsbande med Thomas G. Christensen var Rochester pludselig alene med Mads Toppel, og uden at tøve smækkede han læderkuglen i nettet til en ny HBK-føring. Og det skulle blive meget bedre.

 

Inden hjemmeholdets tilskuere og spillere havde nået at rysten 2-1-scoringen af sig, så var Adeola Runsewe på pletten med et flot spark fra kanten af feltet. Runsewes første Superligamål, og hans andet i HBK-trøjen.

 

Kampen syntes med de to hurtige scoringer afgjort. Hjemmeholdet formåede ikke for alvor at true HB Køges mål efterfølgende, og HB Køge var tættere på at øge føringen, end OB var på en reducering.

 

Den øgede føring kom efter 77 minutter da 17-årige Lee Rochester Sørensen ikke ville stå tilbage for sin storebror. U/18-landsholdsspilleren var først over en retur og svigtede ikke. 4-1.

 

Mod kampens slutning formåede OB at reducere en enkelt gang, men HB Køges fortjente sejr blev aldrig for alvor truet, og dermed kan HB Køge sætte endnu tre point ind på kontoen. Flot og fuldt fortjent.

 

Mål

0-1 // Nicolaj Madsen (16.)

1-1 // Bashkim Kadrii (54.)

1-2 // Marc Rochester Sørensen (61.)

1-3 // Adeola Runsewe (63.)

1-4 // Lee Rochester Sørensen (77.)

2-4 // Tore Reginiussen (83.)

 

Advarsler

Hans Henrik Andreasen og Espen Ruud, OB

Lasse Kronborg, Thomas G. Christensen og Thomas Sørensen, HBK

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Thomas Sørensen

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Andreas Sørensen

Martin Christensen

Lasse Kronborg

Marcel Rømer

Adeola Runsewe

Lee Rochester Sørensen

Nicolaj Madsen

 

Udskiftninger

Marc Rochester Sørensen ind // Martin Christensen ud (59.)

Brad Rusin ind // Lee Rochester Sørensen ud (85.)

Mads Laudrup ind // Nicolaj Madsen (90.)

 

Tilskuertal

5.303 tilskuere på TRE-FOR Park