Silkeborg – HB Køge

Silkeborg 0 - 1 HB Køge
11 mar 2012

HB Køge hentede søndag eftermiddag sæsonens anden sejr i Superligaen da det på udebane blev til en smal sejr på 1-0 over Silkeborg, der i parantes bemærket også var modstanderen da HB Køge senest smagte sejrens sødme i Superligaen.

 

I første halvleg var der ellers ikke meget der tegnede til at HB Køge skulle komme fra Silkeborg med tre point. Det var nemlig hjemmeholdet der sad på det meste før pausen, og selvom Lasse Kronborg og Nicolaj Madsen i kampens første ti minutter havde et par fine muligheder så var det hjemmeholdet der havde bolden mest og skabte flest chancer.

 

Specielt Henrik “Tømrer” Pedersen havde flere gode muligheder, men gode aktioner fra Morten H. Jensen og sidste øjeblikstacklinger forhindrede ved et par lejligheder hjemmeholdet i at tage føringen.

 

HB Køge var stadig hårdt ramt af skader, og i forhold til sidste uges forårspremiere i Horsens måtte man endvidere undvære Fabinho, der i hele optakten har været kørt i stilling som ny forward, men som i midtugen pådrog sig en skade under træningen.

 

Det betød at HB Køges angrebsduo søndag eftermiddag på Mascot Park i Silkeborg bestod af Martin Christensen, mens Nicolaj Madsen indtog positionen lige bagved.

 

HB Køge foretog i pausen en enkelt udskiftning – Lee Rochester Sørensen erstattede Mads Laudrup. Udskiftningen medførte et par rokeringer i offensiven, hvor Martin Christensen blev sendt ud på kanten, mens Nicolaj Madsen blev sendt helt frem som forreste angriber.

 

Tommy Møller Nielsens tropper kom langt bedre ud til anden halvleg, og var i det hele taget meget bedre med i spillet efter pausen. Det gav bonus efter en times spil da Thomas Sørensen efter et par gode træk fik sendt Adeola Runsewe afsted på højrekanten. Nigerianeren gik til baglinien og smed bolden ind i feltet, hvor Nicolaj Madsen kom stormende og for anden kamp i træk sendte bolden i nettet.

 

Med scoringen fik HB Køge et ordentligt skud selvtillid, og kampen ændrede karakter. Silkeborgs spil begyndte at falde fra hinanden, mens HB Køge havde langt bedre held med aktionerne. I det første kvarter efter føringsmålet kunne det sagtens være blevet 2-0. Først sparkede Adeola Runsewe forbi, mens Lee Rochester Sørensen kort efter var uheldig med ikke at få ram på bolden efter Tobias Thomsens fine frispilning.

 

Hjemmeholdet intensiverede dog stille og roligt presset mod HB Køges mål, og i kampens sidste kvarter blev den ene lange aflevering efter den anden sendt ned mod HB Køges defensiv, der dog holdt stand og leverede en forbilledlig fight. I midterforsvaret leverede Stefan Hansen og Thomas G. Christensen et par fremragende præstationer, og i målet var Morten H. Jensen hele tiden på plads med flere gode og vigtige indgreb.

 

Det blev altså ikke til yderligere scoringer, og så kunne HBK-spillerne juble over sæsonens anden sejr – og den anden over Silkeborg.

 

Mål

0-1 // Nicolaj Madsen (60.)

 

Advarsler, HBK

Marcel Rømer og Thomas Sørensen

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Thomas Sørensen

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Andreas Sørensen

Adeola Runsewe

Lasse Kronborg

Marcel Rømer

Mads Laudrup

Nicolaj Madsen

Martin Christensen

 

Udskiftninger

Lee Rochester Sørensen ind // Mads Laudrup ud (46.)

Tobias Thomsen ind // Martin Christensen ud (63.)

Kristian Geertsen ind // Nicolaj Madsen ud (90.)

 

Tilskuertal

2.740 tilskuere på Mascot Park