SønderjyskE – HB Køge

SønderjyskE 2 - 1 HB Køge
22 apr 2012

HB Køges Superligatrup var søndag en tur i Haderslev, hvor formstærke SønderjyskE lagde hjemmebane til på byens fodboldstadion. SønderjyskE kom til kampen som ubesejrede i holdets seneste fem Superligakampe, hvilket havde bragt holdet i behørig afstand fra nedrykningsstregen.

 

Begge klubber havde i midtugen været i kamp i DBU Pokalen. HB Køge hentede 2-2 på hjemmebane mod AC Horsens, men SønderjyskE på udebane tabte med 0-1 mod F.C. København.

 

SønderjyskE tilspillede sig kampens første chance da Lasse Vibe allerede efter halvandet minut blev spillet fri. Morten H. Jensen i HB Køges mål var dog hurtigt ude af startboksen og pressede Vibe til at sparke bolden forbi mål.

 

HB Køge fik kort efter fint fat i spillet og efter otte minutter var Bo Storm tæt på at give sit hold føringen da han med et godt spark fra distancen var ved at overliste Nathan Coe, der var gået lidt langt ud af sit mål. Coe nåede dog tilbage og reddede bolden.

 

Midtvejs i første halvleg slog hjemmeholdet til da den tidligere HBK-angriber Quincy Antipas blev sendt afsted i højresiden. Quincy oversprintede HB Køges defensiv og scorede bag Morten H. Jensen selvom Stefan Hansen til det sidste forsøgte at stoppe den hurtige angriber.

 

HB Køge lod sig dog ikke slå ud af hjemmeholdets scoring, for dårligt havde SønderjyskEs spillere fået armene ned inden først Marc Rochester Sørensen og siden Nicolaj Madsen var tæt på. Begge afslutninger blev dog i sidste øjeblik reddet på stregen. Først af Coe med en hurtig fodparade og siden af en forsvarsspiller der på stregen headede bolden væk.

 

HB Køge lignede et hold i kontrol, og da målscorer Quincy Antipas efter 34 minutter blev udvist efter en batalje med Ronnie Bendtsen så det godt ud for HB Køge, men udvisningen ændrede fuldstændig kampen. SønderjyskEs resterende ti spillere tog skeen i den anden hånd og pressede HB Køge-spillerne der virkede rystede over hjemmeholdets energiske trodsreaktion på udvisningen. Fem minutter før pausen blev det 2-0 da Lasse Vibe scorede efter en situation der mindede en del om kampens første mål.

 

I pausen blev der i HB Køges omklædningsrum snakket om at der skulle findes et helt andet engagement frem, ligesom HBK-spillerne skulle være bedre på bolden, hvis man skulle lykkes med at få noget med hjem fra Haderslev.

 

HB Køge havde dog generelt stadig svært ved at skabe chancer mod et hold modstandere, der hele tiden lurede på kontraangreb, som de fik en del af i HB Køges jagt på en scoring.

 

Da kampen rundede 70 minutter måtte Bo Storm forlade banen med en skade, og da Tommy Møller Nielsen kort forinden havde brugt sin tredje og sidste udskiftning måtte også HB Køge spille kampen til ende med ti mand på banen.

 

I jagten på point blev både Fabinho, Tobias Thomsen og Brad Rusin sendt på banen. Sidstnævnte lagde sig efter sin indskiftning ind på højre back, men da de 90 minutter nærmere sig blev amerikaneren sendt helt i front for at skabe ravage. Mod slutningen af kampen fik HB Køge etableret det pres som man gennem det meste af kampen havde forsøgt at lægge på SønderjyskEs defensiv, og da Kronborg et minut inde i overtiden smukt scorede til 1-2 blev der for alvor lagt op til en spændende afslutning.

 

Brad Rusin var tæt på med en fin afslutning efter Fabinhos indlæg, og på det efterfølgende hjørne måtte Tobias Thomsen se Nathan Coe redde sit hovedstød. Senere var Thomsen igen tæt på med en fin afslutning, men de chanceskabende takter blev fundet for sent frem, og det lykkedes ikke for HB Køge at fremtvinge udligningen.

 

Mål
1-0 // Quincy Antipas (24.)
2-0 // Lasse Vibe (42.)

2-1 // Lasse Kronborg (90.)

 

Udvisning
Quincy Antipas, SE (34.)

 

HB Køges startopstilling
Morten H. Jensen
Simon Richter
Thomas G. Christensen
Stefan Hansen
Ronnie Bendtsen
Marc Rochester Sørensen
Lasse Kronborg
Marcel Rømer
Martin Christensen
Bo Storm
Nicolaj Madsen

 

Udskiftninger
Brad Rusin ind // Simon Richter ud (58.)
Fabinho ind // Ronnie Bendtsen ud (58.)
Tobias Thomsen ind // Nicolaj Madsen (66.)

 

Tilskuertal

2.698 tilskuere på Haderslev Fodboldstadion