Træningskamp: HBK – BIF

HB Køge 2 - 0 Brøndby IF
26 nov 2020 - 18:00Capelli Sport Stadion

Torsdag aften var de vordende Champions League-deltagere fra Brøndby IF på besøg på Capelli Sport Stadion. Der var lagt op til en træningskamp, hvor gæsterne i blåt og gult havde mulighed for at genfinde noget af den kampform, der siden nedlukningen af Gjensidige Kvindeligaen uomtvisteligt er gået tabt.

Den kampform skulle de ikke komme til uden modstand. Fra kampens indledning var HB Køge således på dupperne. Mange af de startende har ikke væltet sig i spilletid i løbet af efteråret, men efter flere amerikanske spilleres midlertidige hjemtur til staterne, blev der nu mulighed for og tid til, at spillere som Josephine Madsen, Laura Juul, Selma Svendsen, Nadja Brahe, Rosa Horskjær og senere indskiftede Anna Mogensen og Caroline Østergaard kunne komme i aktion. 
I aktion kom de da også og spillede i store dele af kampen op til par og dominerede også Brøndby IF.

Det resulterede i, at den teknisk begavede Laura Juul viste glimt af sin spilintelligens, da et Julie Nowak-indlæg blev sendt videre af Rosa Horskjær til Juul, som alene ved bagerste stolpe kunne prikke bolden i mål. En situation, der hurtigt udviklede sig fra at bolden næsten var ude til pludseligt at blive en scoring. Forståeligt udbrød jublen på bænken og den generelt gode stemning, der som regel præger Capelli Sport Stadion, når pigerne spiller steg en anelse. 

Til trods for scoringen kort inden pausen var der alligevel et stykke til den historiske 5-0-sejr mod Brøndby IF, som holdet tog i efteråret. Kampen var generelt mere jævnbyrdig, men det var alligevel som om, at udeholdet manglede en anelse skarphed i afleveringer og afslutninger. Det sidste manglede Maria Uhre i hvert fald ikke noget i, da hun med godt og vel en halv time tilbage af kampen scorede til 2-0 på et sjældent succesfuldt langskud fra feltet. Modsat Juuls scoring gik der lidt længere tid, inden jublen spredte sig, da tilskuere og bænk lige skulle forstå, hvad der var sket. Uhre var dog stensikker i sin sag og var efter kampen helt sikker på, at det hele tiden var planen at banke bolden ind fra 25 meter.

Dermed blev årets sidste fodboldkamp endnu en sejr over Brøndby IF – denne gang på 2-0.

HB Køge – Brøndby IF // 2-0

1-0 // Laura Juul (38. min.)
2-0 // Maria Uhre (62. min.)

HB Køge startopstilling

Josephine Madsen
Julie Nowak
Selma Svendsen
Laura Guldbjerg-Pedersen
Amanda My
Maria Uhre
Cecilie Buchberg
Laura Juul
Lærke Niklasson
Rosa Horskjær
Nadja Brahe Andersen