TSG Hoffenheim – HB Køge

Hoffenheim 5 - 0 HB Køge
05 okt 2021 - 18:45

Tung UWCL-start i Tyskland

Det blev langt fra den debut i Champions League for HB Køge som håbet. På en våd og vindfuld aften løb svanerne ind i et 5-0-nederlag efter svær kamp, som de aldrig rigtigt fik greb om.

Værterne fra Hoffenheim spillede hurtigt og offensivt og lagde fra kampens start tryg på de danske gæster.
Efter et godt kvarters spil bragte hjemmeholdet sig også foran på et drømmehug af dimensioner fra østrigske Katharina Naschenweng, der fra kanten af feltet smadrede bolden over i det fjerneste målhjørne.

Tyskerne sad på langt det meste af spillet i første halvleg, og HB Køges amerikanske målmand Kaylan Marckese måtte levere flere flotte redninger for at sikre, at pausestillingen blev ved 1-0.

Det lykkedes faktisk for Marckese og co.! Men ak, bare to minutter inde i anden halvleg straffede tyskernes Nicole Billa en fejl i Køge-defensiven med en flad afslutning ved den nærmeste stolpe.

Søren Randa-Boldt forsøgte at rette op på kampbilledet med en taktisk ændring: Sarah Jankovska kom ind centralt på midtbanen i stedet for kantspilleren Signe Markvardsen i et håb om at få bedre fat i spillet.
Desværre nåede den ændring aldrig rigtigt at få betydning, da hjemmeholdets Luana Buhler efter 61 minutters spil forsøgte sig med et tidligt indlæg – et indlæg der blev taget af den tiltagende sydtyske vind og snød Kaylan Marckese fuldstændig, så bolden sejlede i mål. Uheldigt og ærgerligt for den ellers velspillende Marckese.

Dén scoring gjorde ondt og tog fokus, og kun to minutter senere fik Hoffenheim også scoret til 4-0 på et værre kludemål efter en dødboldssituation.

Så var gassen ligesom gået af ballonen og anden halvleg fik lov at fise ud uden den store action. På kampens sidste boldberøring fik hjemmeholdet dog alligevel smidt en sidste scoring ind – en scoring der fuldendte en ærgerlig og skuffede Champions League-debut for HB Køge. Allerede i næste uge jagter svanerne oprejsning når de forsvarende mestre i turneringen fra FC Barcelona kommer på besøg på Capelli Sport stadion.

 

TSG Hoffenheim – HB Køge // 5-0 (1-0)

1-0// Katharina Nascheweng (17. minut).

2-0 // Nicole Billa (47. minut)

3-0 // Luana Buhler (61. minut)

4-0 // Tine Lea De Caigny (63. minut)

5-0 // Tine Lea De Caigny (93. minut)

 

HB Køge opstilling:

Kaylan Marckese

Emma Færge

Selma Svendsen

Laura Guldbjerg Pedersen

Isabella Obaze

Kelly Fitzgerald

Lauren Sajewich

Maddie Pokorny

Kyra Carusa

Cecilie Fløe

Signe Markvardsen

 

Udskiftning:

Signe Markvardsen ud // Sarah Jankovska ind // (52 min.)

Maddie Pokorny ud // Cornelia Kramer ind // (64. min.)

Emma Færge ud // Arianna Romero ind // (76. min.)

Cecilie Fløe ud // Sofie Hornemann ind // (88. min.)

Tilskuertal: 780 på Dietmar-Hopp Stadion i Hoffenheim