Vejle – HB Køge

Vejle 0 - 1 HB Køge
09 apr 2017

HB Køge fik hul på målbylden da holdet søndag eftermiddag var på besøg i Vejle. Og da defensiven samtidig leverede det femte clean-sheet i træk – klubrekord – kunne HB Køge tage hjem fra Nørreskoven med alle tre point.

 

Svanerne måtte ellers undvære topscorer Marc Rochester, der er skadet og venstreback Malte Amundsen, der afsonede karantæne. Men afløserne slog til og leverede en professionel indsats i alle 90 minutter.

 

Hjemmeholdet fra Vejle blev allerede tidligt i kampen reduceret til ti mand midtbanespilleren Gael Undoua sparkede ud efter Daniel Stückler. Ingen tøven hos dommeren; rødt kort.

 

Med en mand i undertal var det HB Køge der sad på det meste af spillet. Vejle stod langt tilbage på banen og forsøgte at slå til på hurtige omstillinger. Det var dog HB Køge, der forsøgte sig mest.

 

Marco Larsen afsluttede lige på keeper Bajza, et Kristian Andersen frispark blev afrettet til hjørne og siden Marco Larsen igen, denne gang med et forsøg lige forbi mål. Vejle var sjældne gæster i HB Køge-feltet, og det var aldrig for alvor farligt.

 

Derfor var det også fuldt fortjent at Alexander Bah to minutter før pausefløjtet headede et smukt Kristian Andersen-indlæg i mål til HB Køge-føring. Bah var også på pletten mod Vejle i efterårets kamp på Vejle Stadion.

 

Efter pausen kom Vejle fint fra land, og lykkedes i det første kvarter med at få flyttet spillet længere frem på banen. Stille og roligt overtog HB Køge dog igen dirigentstokken, og så begyndte chancerne at komme igen. Målscorer ‘Gambi’ var tæt på et par gange og Stückler det samme.

 

Vejle var lejlighedsvis farlige efter indlæg fra fløjene, men HB Køges forsvar fik for det meste afvist inden der kom afslutninger på, og da der efter 96 minutters spilletid blev fløjtet af var det helt fortjent med HB Køge som vindere.

 

Sejren gør at HB Køge holder fast i de øverste tophold. Der er pt. tre point op til FC Helsingør på tredjepladsen. Netop FC Helsingør kommer på besøg på Castus Park på torsdag kl. 16.00. Det bliver et spændende og interessant opgør.

Vejle – HB Køge // 0 – 1

0-1 // Alexander Bah (43.)

 

Udvisning

Gael Undoua, Vejle (11.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Mark Gundelach

Mads Juel Andersen

Alexander Ludwig

Daniel Arrocha

Alexander Bah

Mikkel Wohlgemuth

Henrik Madsen

Kristian Andersen

Marco Larsen

Daniel Stückler

 

Udskiftninger

Ahmed Hassan ind // Daniel Stückler ud (64.)

Gustav Gjøg ind // Alexander Ludwig ud (72.)

Rafael Mortensen (U19) ind // Marco Larsen ud (86.)

 

Tilskuertal

1.812