Vejle – HB Køge

Vejle 1 - 3 HB Køge
08 aug 2014

Der var stor jubel på Vejle Stadion da HB Køge for første gang i sæsonen kunne strække armene i vejret og nyde sejrens sødme. Den nye spillestil som Cheftræner Henrik Pedersen har trænet med holdet om og om igen, begynder at sidde i skabet og selvom det holdt hårdt i anden halvleg er der ikke mange der kan indvende noget imod HB Køges sejr. 

 

HB Køge fik en uheldig optakt da den normale første keeper Frederik Due blev knæskadet op til kampen. I stedet fik Mikkel Gram-Jensen chancen i målet og han gjorde det fremragende. 

Det høje pres på modstanderne og det hurtige og målsøgende spil var specielt fremtrædende i første halvleg, hvor HB Køge havde flere chancer. HB Køges angribere Philip Zinckernagel og Brandão var kampen igennem hurtigere end Vejle forsvaret og det begynder allerede at ligne en giftig angrebsduo i Nordicbet Ligaen. HB Køge kom foran efter 28 minutter.  Philip Zinckernagel sprintede fra Vejles midterforsvar og stod alene med målmanden som han passerede ved at sparke bolden mellem benene på målmanden, som i øvrigt var HB Køges tidligere målmand Morten H. Jensen. 

Vejle fik udlignet næsten ti minutter senere på et straffespark efter endnu et Vejle hjørnespark. Mikkel Gram-Jensen havde hænderne på, men bolden gik i mål. Det slog ikke HB Køge ud og kort før pausen var Brandão over en returbold efter en HB Køge dødbold og flugtede bolden i det fjerne hjørne. 1-2 og en god føring at gå til pausen med. 

Det høje pres havde kostet kræfter og Vejle satte sig tungere og tungere på kampen efter pausen. De rødblussede fik også tilspillet sig til flere chancer, men hvis de fik sparket på mål var Mikkel Gram-Jensen en sikker sidste skanse. Blandt andet havde en feber redning på en flugter som han via stolpen fik verfet væk. Mesterligt. Kristian Pedersen fik helt taget initiativet ud af Christian Sivebæk som normalt er et af Vejle stærkeste spillere. En stærk præstation af Kristian Pedersen i sin første hele kamp for HB Køge.  

Som det så ofte sker når modstanderen ikke formår at score, slår det andet hold kontra og i kampens overtid lukker Brandão kampen efter han forinden havde brugt sin enorme fysik på at vriste sig fri.

Det var HB Køges første sejr i sæsonen og Vejles første nederlag. På torsdag aften venter AGF hjemme på SEAS-NVE Park.  

 

Mål

0-1 // Philip Zinckernagel (28.)
1-1 // Andreas Albers (39.)

1-2 // Brandão (44.)

1-3 // Brandão (90+2.)

 

Advarsler, HB Køge

51. Sylverster Seeger-Hansen, 60. Casper Grønn

 

HB Køges startopstilling

Mikkel Gram-Jensen

Anders Nielsen

Casper Grønn

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Sylvester Seeger-Hansen

Rasmus Nielsen
Kristian Andersen

Philip Zinckernagel

Bruninho

Brandao

 

Udskiftninger

Samuel Owolabi ind // Kristian Andersen ud (72.)

Luka Bogdan ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (72.)
Jannik Skov Hansen ind // Bruninho ud (84.)

 

Tilskuertal

1.872 tilskuere på Vejle Stadion